Pretraga

Za 160. rođendan učilišta snimili milenijsku fotografiju i objavili imena najboljih studenata

A- A+

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima (VGUK) proslavilo je 160 godina poljoprivrednog školstva u Križevcima. Tada je, naime, s radom započelo Kraljevsko gospodarsko i šumarsko učilište i time postalo prvo poljoprivredno učilište u južnoj Europi te među prvima u Europi. Povodom te obljetnice snimljena je milenijska fotografija koja prikazuje skraćenicu ‘VGUK’, a objavljena su i imena troje najbolji studenata.

Milenijska fotografija Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima

Prije točno 160 godina započelo je s radom Kraljevsko gospodarsko i šumarsko učilište i time postalo prvo poljoprivredno učilište u južnoj Europi te među prvima u Europi. Ono je bilo preteča današnjeg Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima (VGUK).

– Dan Učilišta i velika godišnjica obilježeni su lijepo i svečano, zasigurno ne onako kako ovako velika obljetnica zaslužuje, ali morali smo se prilagoditi situaciji. Održana je tradicionalna svečana sjednica Stručnog vijeća na kojoj je napravljen presjek rada u protekloj godini i podijeljene su Dekanove nagrade. Veća svečanost planira se za vrijeme kada će prilike to dopustiti, priopćili su s Visokog gospodarskog učilišta.

Izdvojeni članak

[FOTO] Ove će vježbe studenti zapamtiti: Pobjegla im junica pa ju s profesorom tražili satima

Uvodno je dekanica, dr. sc. Marijana Ivanek-Martinčić podsjetila na bogatu povijest poljoprivrednog školstva u Križevcima i razvoj poljoprivredne znanosti i obrazovanja od 1860. do današnjih dana.

S VGUK-a ističu kako im je najljepša čestitka stigla od Alumnija. Martina Zrno, bivša studentica Učilišta predala je dekanici milenijsku fotografiju snimljenu dronom, a koju su još u listopadu organizirali Alumni.

Nakon dijela o aktivnostima na studijima, upisima studenata, praktičnoj i terenskoj nastavi, znanstvenom i stručnom radu u proteklom razdoblju, te o međunarodnim projektima koje provodi Učilište i investicijama u protekloj godini, uručene su i nagrade najboljim studentima. Dekanovu nagradu dobili su studenti Nikola Mikinac, Martin Topljak i Patrik Majetić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap