Pretraga

[FOTO] Ove će vježbe studenti zapamtiti: Pobjegla im junica pa ju s profesorom tražili satima

A- A+

Iako se nastava velikim dijelom zbog epidemije izvodi online, vježbe studenti moraju odraditi. Tako su se proteklog petka studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima uputili na vježbe iz kolegija ‘Uzgoj goveda’. I tu kreće poprilično ‘luda’ anegdota. Jedna od junica koju su trebali ocijeniti izletjela je iz štale te pobjegla preko pašnjaka pa su se uputili u potragu za njom.

Studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima su u petak obavljali vježbe iz kolegija ‘Uzgoj goveda’ pa su se s profesorom Draženom Čuklićem uputili u štalu svog Učilišta.

‘Ona je kao pomahnitala istrčala iz štale’

Bio je plan da ondje vježbaju ocjenjivanje vanjštine junica koje uzgajaju.

– U tom trenutku nisu slutili što ih čeka. Sve je išlo po planu dok na mjerenje nije došla jedna junica. Već su studenti i profesor prije primijetili da ona malo uplašeno gleda. Kao da pita: ‘što me to čeka?’. I, nakon što su izmjerene četiri junice i na red je došla naša ‘junakinja’, ona je kao pomahnitala istrčala iz štale preko pašnjaka i nestala u nepoznatom smjeru. I što tad?, opisuju događaj s Učilišta.

Jedino što je studentima i profesoru tada preostalo je da krenu u potragu za junicom.

– Bio je to pravi višesatni pothvat. S jedne strane šuma, s druge strane visoki usjevi kukuruza. Gdje ju tražiti? Kao pravi izviđači počeli su pratiti tragove bjegunke i kad su već pomislili da je to nemoguća misija, student Nikola Mikinac je otišao još dalje i pronašao junicu koja je stigla čak do Čreta, točnije do ceste za Koprivnicu. Glavna glumica ove priče vraćena je u društvo svojih jedanaest prijateljica. Profesor Čuklić  je pohvalio studente za iznimnu motiviranost u ovoj potrazi. Bio je to pothvat studenata Valentine Drakšić, Ane Guzalić, Karoline Haman, Mihaele Košec, Nikole Mikinca, Marijane Pleš i Katarine Tube, prepričavaju s Učilišta.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Neki za laptop, neki u polje: Na ovom studiju dio nastave je i – branje kukuruza

Ponosni na 12 junica

Sada se ovoj priči njeni akteri mogu slatko nasmijati, ali tijekom događaja im baš i nije bilo zabavno.

– Na početku baš i nije bilo tako zanimljivo, kravica je bila jako uplašena i nismo ju mogli pronaći. Baš smo se zabrinuli. Slike su uslikane par trenutaka nakon što smo ju pronašli. Svi smo bili baš jako sretni, kao što se može vidjeti na slikama, riječi su studentice Marijane.

S Učilišta za kraj poručuju kako su ‘jako ponosni na svojih 12 junica i nema veće sreće što se sve dobro završilo’.

[FOTO] Ove će vježbe studenti zapamtiti: Pobjegla im junica pa ju s profesorom tražili satima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap