Pretraga

Anketa pokazala: Trećina studenata rješava sve ispite na ljetnim rokovima

A- A+

Oko 300 studenta sudjelovalo je u anketi čiji su rezultati pokazali da preko 60 posto njih polaže ispite na jesenskim rokovima. Ipak, trećina fakultetlija različitih godina studija nije nikada izašla na rujanski ispitni rok.

Nakon što smo nedavno upitali nekolicinu studenata koje su dobre i loše strane ostavljanja ispita za rujan, odnosno izlaska na jesenski ispitni rok, provjerili smo koliko ih potonje radi. Na portalu smo postavili anketu s upitom ‘Jeste li ikada polagali ispite na jesenskom roku’, a zahvaljujući oko nešto manje od 300 odgovora dobili smo uvid u stanje oko čišćenja godine na ljetnom i jesenskom roku.

Izdvojeni članak

Sve više brucoša ne uspjeva ispuniti uvjet za upis više godine studija u roku

Većina se odlučuje ispite riješiti na jesenskom roku

Na postavljeno pitanje oko 23 posto anketiranih dalo je potvrdan odgovor, dok ih se čak više od 38 posto izjasnilo da svake akademske godine ostave koji ispit za rujanski rok.

Kao što smo prije pisali, razlozi za izlazak na jesenske ispitne rokove su raznoliki. Riječ je o ‘napucavanju prosjeka’, premorenost te nužno punjenje baterija početkom ljeta ili, pak, nekontrolirane situacije koje su studente spriječile u polaganju ispita u lipnju i srpnju.

Trećina studenata čisti godinu u lipnju i srpnju

Među 300-tinjak ispitanih studenata, našlo se oko sedam posto onih koji su za vrijeme svog studija samo jednom izašli na jesenske rokove. Zanimljivo je istaknuti da je čak trećina studenata na spomenuti upit dala negativan odgovor. Drugim riječima, nešto više od 31 posto ih je dalo odgovor da nikada nisu polagali ispite u rujnu.