Pretraga

Besplatno studiranje u Danskoj za Hrvate

A- A+

Oduvijek su vas privlačile danske ljepote i željeli ste barem dio svojega obrazovanja provesti tamo? Uz pomoć projekta mobilnosti Study in Denmark, vaše se želje mogu realizirati te vam omogućiti najbolje obrazovanje.

Izdvojeni članak

Ništa nije trulo u državi Danskoj: Mjesečno 5.000 kuna mladima, 10.000 kuna nezaposlenima

Study in Denmark novi je projekt mobilnosti, koji učenicima i studentima omogućava obrazovanje u Danskoj, a u Hrvatsku je stigao početkom 2015. godine. Nastava se u sklopu projekta izvodi na engleskom, svi studijski programi potpuno su besplatni, a izbor ovisi samo o preferencijama samih učenika i studenata. 

Projekt je u Mađarskoj ostvario velike uspjehe, zbog čega ne čudi da je 500-tinjak studenata svoje visoko obrazovanje nastavilo u čak 20 danskih gradova. Prednost je svakako i velika mogućnost izbora područja interesa samih učenika i studenata, tako da za preddiplomski studij mogu odabrati područje građevine, ekonomije, strojarstva, IT-a, menadžmenta, tehnologija u medicini i farmaciji, prirodoslovnih znanosti ili primarnoga obrazovanja. Na diplomskoj razini izbor je još veći pa se tako može birati između zvučnih tehnologija, arhitekture, biomedicinskog inžinjeringa, umjetne inteligencije i brojnih drugih usmjerenja.

Izdvojeni članak

Mala matura u Srbiji, plaćena praksa u Danskoj

Studiranje u Danskoj iznimno je motivirajuće

Iskustvo stečeno ovim projektom neprocjenjivo je, što nam je potvrdila i Evelin, studentica koja je nastavila obrazovanje u Danskoj. 

– Početak mog novog života ovdje bio je neočekivano lagan. Mislim da je razlog tomu najvećim dijelom to što sam znala što me očekuje i to što su svi uključeni u projekt otpočetka pomagali. Sistem u Danskoj je takav da nemamo puno predavanja i trebamo sami organizirati vrijeme za ispunjavanje svojih zadataka, što meni odgovara. Uvijek imamo neke dodatne zadaće i zadatke koje možemo, ali i ne moramo ispuniti Srećom, ljudi su oko mene vrlo motivirani, što i mene potiče na rad. Osim toga, dobro je što uvijek imamo mogućnost pitati što nas zanima i podijeliti ideje, napomenula je Evelin

Izdvojeni članak

Mladi danski kuhar: ‘Vrhunskom chefu plaća ne bi trebala biti važna’

Prijave otvorene još samo nekoliko dana

Svi zainteresirani za studiranje u Danskoj u akademskoj godini 2015./2016. službeno se mogu prijaviti do 15. ožujka, iako neki fakulteti vrednuju i prijave pristigle nakon toga roka. 

Za sve dodatne informacije potrebno je kontaktirati koordinatorice projekta Study in Denmark, Ivanu Bugatin ili Marinu Negotić (091 585 77 21 / 091 788 22 06), koje su tu za sve učenike i studente zainteresirane za studiranje u Danskoj, kako bi ih proveli kroz čitav proces prijave, potrage za smještajem i studentskim poslom, testirale njihovo znanje engleskoga jezika te im pomogli kako bi se što lakše prilagodili novomu životu. Osim toga, za sve korisnike društvenih mreža tu je i Facebook stranica, na kojoj mogu pronaći sve važne informacije.  

Svi zainteresirani za projekt mogu se javiti na e-mail adresu: [email protected]