Pretraga

Bivši dekan zagrebačkog Prava neće se kandidirati za novog rektora

A- A+

Utrka za rektorsku fotelju u Zagrebu samo što nije počela, a mediji su već izdvojili šest potencijalnih kandidata koji bi mogli postati nasljednik Alekse Bjeliša. Jedan od najavljenih kandidata bio je i bivši dekan Pravnog fakulteta Željko Potočnjak. Međutim, zbog drugih planova i obaveza Potočnjak nam je otkrio kako ipak neće sudjelovati u natjecanju za čelnika zagrebačkog Sveučilišta.

Foto: Ivan Klindić/www.ivanklindic.info

Aleksa Bjeliš nakon drugog i zadnjeg mandata kao rektor Sveučilišta u Zagrebu svoju poziciju će u listopadu prepustiti novom profesoru ili prorektoru koji se odluči kandidirati za tu funkciju. Već u travnju će Senat izabrati Bjeliševa nasljednika, a u akademskim krugovima se naveliko počelo pričati o potencijalnim kandidatima. Među šestorkom koja bi mogla zasjesti na rektorsku fotelju, mediji su naveli i bivšeg dekana Pravnog fakulteta Željka Potočnjaka, no isti nam je otkrio kako ipak neće sudjelovati u nadolazećoj utrci.

Izdvojeni članak

Upoznajte kandidate koji će se boriti za fotelju rektora Sveučilišta u Splitu

Potočnjak se neće kandidirati za novog rektora

– Zaista me je nekolicina kolega nastojala potaknuti na eventualnu kandidaturu, ali sam odmah otklonio mogućnost mojeg sudjelovanja u natjecanju za tu prestižnu, ali u ovo vrijeme i vrlo zahtjevnu dužnost. Naime, iako mi je jako stalo do razvoja i napretka Sveučilišta u Zagrebu za narednih nekoliko godina imam druge planove, uglavnom vezane uz razvoj područja kojim se bavim (radno i socijalno pravo u uvjetima ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju), odgovorio nam je Potočnjak.

S obzirom da je u povijesti zagrebačkog Sveučilišta zabilježeno najviše rektora pravnika, mnogi su pomislili da će upravo bivši dekan Pravnog fakulteta imati najbolje izglede za pobjedu.

Izdvojeni članak

Studentski izbori: Izabrani studentski predstavnici u Senatu Sveučilišta

Ostala petorka u borbi za rektorsku fotelju

Među kandidatima koji će se najvjerojatnije boriti za prestižnu fotelju najvećeg sveučilišta u Hrvatskoj, našli su se još i dekan Ekonomije Tonći Lazibat, dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras, dekan Medicine Davor Miličić te prorektorice Blaženka Divjak i Melita Kovačević.

– Svim sudionicima natječajnog postupka, a naročito onom od njih koji će biti izabran, želim puno uspjeha u izazovnom radu na razvoju Sveučilišta u Zagrebu, za kraj je poručio bivši dekan zagrebačkog Prava kojeg ipak nećemo vidjeti na čelu Sveučilišta.

Bivši dekan zagrebačkog Prava neće se kandidirati za novog rektora
Share via
Copy link
Powered by Social Snap