Pretraga

HDZ-ovac poželio studentima da ih pokolju, dekanova reakcija na napad krajnje je žalosna

A- A+

Nakon što je Stevo Culej studentima Pravnog koji idu na studijsko putovanje u Beograd poručio ‘Nadam se da ih pokolju kao svinje’, reakciju smo tražili od dekana Pravnog u Zagrebu, Ivana Koprića. Odgovor nije stizao pa smo mu danas ponovili upit, a odgovor smo dobili u jednoj kratkoj rečenici. Koprić kaže da bi bilo najbolje da se obratimo Studentskom zboru, a to što su verbalno napadnuti upravo njegovi studenti nije komentirao.

ivan koprić dekan pravnog

Ivan Koprić, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu | foto: Pravni fakultet u Zagrebu, srednja.hr

Studijsko putovanje u Beograd studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu izazvalo je buru kod dijela javnosti. Bivši saborski zastupnik Željko Glasnović na Facebooku se pitao je li predsjednik Studentskog zbora Pravnog možda član HDZ-a. Nabrojio je što će studenti sve posjetiti u Beogradu i dodao ‘dobro došli u treću Jugoslaviju’.

Nakon toga oglasio se i HDZ-ovac Stevo Culej, također bivši saborski zastupnik. Njegova reakcija verbalni je napad na studente jer je Culej njima poručio: ‘Nadam se da ih pokolju ko svinje’. Odmah nakon reakcije Glasnovića oglasio se Studentski zbor Pravnog te su jasno rekli da se neće sramiti bilo čega što se tradicionalno organizira. Javio se i Studentski zbor Filozofskog u Zagrebu koji je tražio institucije javnu osudu na ovakav govor mržnje.

Za očekivati bi bilo i da se o navedenome oglasi dekan Pravnog, Ivan Koprić, te osudi reakciju na svoje studente. No, to se nije dogodilo. Upit smo mu poslali odmah nakon reakcije Culeja, a kako odgovor nismo dobili ponovili smo ga u ponedjeljak ujutro. Odgovor je onda doista stigao i to u jednoj kratkoj  rečenici.

Izdvojeni članak
glasnović i culej

Sramotni istup HDZ-ovca, studentima Pravnog poručio: ‘Nadam se da ih pokolju ko svinje’

– Bilo bi najbolje da se obratite Studentskom zboru koji je kao što znate predstavništvo studenata, kazao je Koprić uopće ne odgovorivši na naša pitanja o izjavama Glasnovića i Culeja, je li ovo napad na studente i fakultet te jesu li ranije sudjelovali na projektima s fakultetima u Beogradu i je li tada bilo nekih primjedbi.

Napomenimo i da se Studentski zbor Pravnog fakulteta oglasio nakon izjave Glasnovića, no nakon izjave Culeja više nisu govorili o tome. Odnosno, na Facebooku su objavili su da se prijave za putovanje produžuju zbog povećanog interesa. Nakon reakcije Culeja poslali smo im upit na mail, no odgovor do zaključenja teksta nismo dobili.