Pretraga

Sramotni istup HDZ-ovca, studentima Pravnog poručio: ‘Nadam se da ih pokolju ko svinje’

A- A+

Nakon što se o odlasku studenata zagrebačkog prava na studijsko putovanje u Beograd oglasio bivši saborski zastupnik Glasnović i upitao je li predsjednik Studentskog zbora možda član HDZ-a, svoj komentar dao je i bivši zastupnik HDZ-a Stevo Culej. Odgovorio je Glasnoviću na objavu o studentima i poručio ‘Nadam se da ih pokolju ko svinje’. Naknadno je kazao da je ovo udbaško-masonsko-soroševska podvala njegovu djelu te je prozvao ‘soroševce i možemovce koji truju našu Hrvatsku’.

glasnović i culej

Željko Glasnović (lijevo) i Stevo Culej (desno), bivši saborski zastupnici | foto: srednja.hr, Hrvatski sabor

Studijsko putovanje studenata zagrebačkog Pravnog fakulteta u Beograd nakon bivšeg saborskog zastupnika Željka Glasnovića sada je komentirao i bivši zastupnik HDZ-a Stevo Culej. Na Facebooku je u komentare na objavu Glasnovića o putovanju studenata u Beograd napisao: ‘Nadam se da ih pokolju ko svinje’.

Culej prozvao ‘soroševce i možemovce koji truju našu Hrvatsku’

Index.hr kontaktirao je Culeja koji je prvotno u telefonskom pozivu kazao da su dobili sekretaricu. Nakon toga Culej ih je sam nazvao i objasnio da mu je sekretarica rekla da ga je netko zvao.

– Ovo je udbaško-masonsko-soroševska podvala mom djelu. Ja sam jedan od najvećih mirotvoraca koji su hodali saborom, kazao je Culej za Index.hr o komentaru ispod objave Glasnovića.

Zatim je, piše Index.hr, prozvao ‘soroševce i možemovce koji truju našu Hrvatsku’. Zatim je podsjetio, prenosi Index.hr, na izjavu SDP-ovca Nenada Stazića da ‘u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito’.

Izdvojeni članak
pravni fakultet zagreb

Obrušili se na studente Pravnog zbog najave posjeta Beogradu: ‘Nećemo se sramiti bilo čega’

Studentski zbor Filozofskog od institucija traži javnu osudu na ovakav govor mržnje

Podsjetimo, Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu najavio je nedavno na svom Facebooku studijsko putovanje u Beograd. Objava je izazvala prašinu na društvenim mrežama pa se o tome oglasio bivši saborski zastupnik Glasnović, pitajući se je li predsjednik Zbora član HDZ-a. Sve je komentirao i Studentski zbor Pravnog fakulteta odakle su napomenuli da je studijsko putovanje zamišljeno kao institucionalni posjet s edukativnim karakterom u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta, u ovom slučaju Pravnog fakulteta u Beogradu.

Istaknuli su da se studijsko putovanje u Beograd nastavlja prema predviđenom programu u predviđeno vrijeme. Dapače, objavili su i da se prijave za putovanje produžuju zbog povećanog interesa. Podršku im je na Facebooku objavom dao i Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Napisali su da očekuju nadležne institucije da promptno reagiraju i javno osude ovakav govor mržnje.

– Nakon skoro 30 godina od završetka rata, i dalje se javljaju glasovi koji nas stalno žele vratiti u prošlost i vremena podjela. To im ne smijemo dopustiti! Biti student bilo kojeg fakulteta znači biti član akademske zajednice koja ne smije poznavati i ne poznaje granice, nacionalnosti i podjele. Svi smo mi ujedinjeni u jednoj misiji – studiranja, istraživanja i otkrivanja svijeta oko nas, ponajprije kroz suradnju s drugima. To uključuje i stvaranje novih prijateljstava i predivnih trenutaka koji se pamte cijeli život. Kao PFZG, i Filozofski fakultet, naše studentske udruge i naši studenti redovno ostvaraju odlične suradnje s fakultetima i studentima iz raznih država, pa tako i Srbije, i nastavit će surađivati i dalje, napisali su iz Studentskog zbora Filozofskog u Zagrebu.

O situaciji smo kontaktirali i dekana Pravnog fakulteta u Zagrebu, Ivana Koprića. Kada dobijemo odgovor o njemu ćemo izvijestiti čitatelje.