Pretraga

Bomba u Studentskom centru u Zagrebu: Mesar je stavio u automobil drugog zaposlenika

A- A+

Kako doznajemo, mesar zagrebačkog SC-a stavio je ručnu bombu u automobil šefa skladišta prehrane. Incident nam je potvrdila i zagrebačka policija, a sve se dogodilo u Savskoj 25, sjedištu zagrebačkog SC-a. Iz policije su nam rekli da je 31-godišnjak ručnu bombu pronašao u autu nakon dolaska s posla te da ju je osumnjičeni postavio bez konkretne namjere činjenja kaznenog djela.

Studentski centar u Zagrebu – Savska 25 | foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

U Studentskom centru (SC) u Zagrebu, kako doznajemo, prošlog tjedna mesar je ubacio ručnu bombu u automobil šefa skladišta prehrane. Događaj nam je potvrdila Policijska uprava zagrebačka.

Ravnatelj SC-a osumnjičenog oslobodio obveze rada do utvrđivanja svih činjenica

– Policijski službenici Policijske postaje Klanjec 3. listopada zaprimili su dojavu 31-godišnjaka da je u osobnom automobilu, nakon dolaska s posla, pronašao eksplozivnu napravu. Daljnjim postupanjem su prikupljena saznanja da je 31-godišnjak ključeve svog osobnog automobila krapinskih registarskih oznaka dao 43-godišnjaku koji je tada u njegovo vozilo, bez konkretne namjere činjenja kaznenog djela, stavio eksplozivnu napravu, a što je oštećeni 31-godišnjak uočio nakon što se vratio na adresu stanovanja, objasnili su nam iz Policijske uprave zagrebačke.

Eksplozivnu napravu policijski su službenici izuzeli i sigurno pohranili. Također, zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari’ te će kaznenu prijavu podnijeti nadležnom državnom odvjetništvu.

Do tada je ravnatelj zagrebačkog SC-a Mirko Bošnjak donio odluku o oslobađanju obveze rada 43-godišnjaku za kojeg se sumnjiči da je u automobilu ostavio bombu. U toj odluci, u čijem smo posjedu, stoji da se radnik oslobađa obveze rada do utvrđivanja svih činjenica vezanih za događaj o pronalasku ručne bombe u osobnom automobilu.

odluka SC Zagreb

Odluka Mirka Bošnjaka, ravnatelja SC-a Zagreb o oslobađanju obveze rada

Studenti su zazivali smjenu ravnatelja i govorili da imaju podršku radnika

Podsjetimo, već smo nekoliko puta pisali da se od koronavirusa zagrebački SC bori s problemom manjka radnika. – kuhara, konobara i pomoćnih radnika. U svibnju su nam iz zagrebačkog SC-a rekli da je ugostiteljski sektor nakon koronavirusa u Hrvatskoj doživio značajne promjene u poslovanju, što je utjecalo i na njihov rad.

Također, u lipnju su studenti tražili smjenu sadašnjeg ravnatelja Bošnjaka, to jest da mu se nakon 65. godine ne produlji mandat i da ode u mirovinu. Na sjednici Upravnog Vijeća SC-a u Zagrebu predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu bio je obvezan glasati protiv produljenja mandata ravnatelju Bošnjaku jer je tako odlučila Skupština Studentskog zbora. No, bio je jedini koji je glasao protiv produljenja mandata. S četiri glasa za ravnatelju Bošnjaku mandat je produljen za još godinu i pol dana.

Izdvojeni članak

Studenti tražili smjenu ravnatelja ispred SC-a, njemu produžen mandat za godinu i pol: ‘Imamo podršku radnika’

Predsjednik Studentskog zbora na okupljanju pred SC-om tada je kazao da se studenti žale na standard te su se nadali da će Bošnjak otići u mirovinu. Spomenuo je i podršku velikog broja radnika koji ne žele izlaziti u javnost jer ih je strah za njihove poslove. Pred zagrebačkim SC-om tada su studenti i novinari zaustavili i Bošnjaka.

– Svaki prigovor studenata koji se spominje zadnjih dana ja doživljavam kao motiv da SC u Zagrebu bude još bolji, još uspješniji i još kvalitetniji. Nijedan prigovor studenata nikada nismo zanemarili i dalje stojimo na raspolaganju jer smo tu zbog studenata, a ne studenti zbog nas. Ja sam uložio veliku energiju da tu paradigmu promijenim, objasnio je tada Bošnjak.