Pretraga

Bye bye papirnatim indeksima: Fakulteti ih se pomalo rješavaju, a sada ih potpuno ukida jedno sveučilište

A- A+

Povremeno izvještavamo o tome kako pojedini fakulteti ukidaju fizičke indekse i okreću se onima u e-obliku. Na taj korak sada se odlučilo cijelo jedno sveučilište, ono u Puli. Tako knjižica s ocjenama koja često stvara komplikacije odlazi u povijest, što će studentima i profesorima u Puli olakšati sveučilišnu svakodnevicu.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ukida fizički indeks | Foto: unipu.hr

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je na svojim web stranicama kako od naredne akademske godine u upotrebi više neće biti fizički, papirnati indeksi.

Izdvojeni članak

Kome treba indeks još? Fizički indeksi su višak i isisavanje novca iz studentskih džepova

Od upisa u akademsku godinu 2018./2019. studentima se više neće izdavati indeksi kao studentske isprave, a u ranije izdane indekse nastavnici više neće unositi ocjene i izvršavanje drugih studentskih obveza.

Jedina studentska isprava kojom se dokazuje status studenta tako će biti studentska iskaznica s podacima navedenim na njezinoj površini, čipu i magnetskoj traci.

Tako knjižica s ocjenama koja često stvara komplikacije i studentima i profesorima odlazi u povijest, a takve odluke donosi sve više fakulteta jer je papirnati, fizički indeks potpuno nepotreban te stvara dodatni trošak za studentski džep.

U anketi vas pitamo što vi mislite o papirnatim indeksima na sveučilištima.

Copy link
Powered by Social Snap