Pretraga

Čak 20.000 studenata neće morati očajavati zbog zubobolje: Na Kampusu im otvorena Stomatološka poliklinika

A- A+

Studenti koji studiraju izvan mjesta prebivališta nerijetko se suočavaju s velikim problemom – pronalaskom odgovarajućeg stomatologa. Taj problem uskoro više neće imati preko 20.000 studenata u Sveučilišta u Splitu, jer je u zgradi tamošnjeg Studentskog centra na Kampusu upravo otvorena Stomatološka poliklinika Medicinskog fakulteta ‘Dental Academicus’, u kojoj će se izvoditi nastava studija Dentalne medicine.

Stomatološka poliklinika Medicinskog fakulteta Split

Stomatološka poliklinika Medicinskog fakulteta Split| foto: www.unist.hr

U Splitu je ovoga petka otvorena Stomatološka poliklinika Medicinskog fakulteta ‘Dental Academicus’. Uz domaćine svečanosti, rektora Dragana Ljutića i Zorana Đogaša, dekana Medicinskog fakulteta,  otvaranju je prisustvovalo i dvoje članova Vlade RH – ministar zdravstva, Milan Kujundžić te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Izdvojeni članak
liječnik u kuti

Fenomenalne vijesti za studente: Otvara se liječnička ambulanta u paviljonu doma na Kampusu u Rijeci

– Stomatološka poliklinika ustrojbena je jedinica Medicinskog fakulteta i služit će za izvođenje nastave studija Dentalne medicine u kojoj će studenti moći obavljati kliničke vježbe za stručne stomatološke predmete te dentalne kliničke rotacije koje zamjenjuju dosadašnje stažiranje te će stoga iznimno poboljšati kvalitetu nastavnog procesa na tom studiju. Smještena je na sveučilišnom kampusu unutar Studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ u kojoj je šest ambulanti, tri ureda i jedna mala seminarska dvorana. Vrijednost investicije je oko tri milijuna kuna, priopćili su sa Sveučilišta u Splitu.

No, ova klinke uskoro će riješiti još jedan problem tamošnjih studenata – nedostatak adekvatne zdravstvene zaštite.

– Otvaranje Stomatološke poliklinike će u bliskoj budućnosti  značiti izravno poboljšanje standarda za ostvarivanje prava pružanja zdravstvene zaštite za više od 20.000 studenata Sveučilišta u Splitu koji će napokon imati priliku ostaviti pravo na zdravstvenu zaštitu iz područja dentalne medicine na samom sveučilišnom kampusu. Time će se riješiti veliki problem nedostatka dentalne zdravstvene zaštite i za nekoliko stotina stranih studenata koji trenutačno borave i studiraju u Splitu. Pored studenata Poliklinika će moći pružati primarnu i specijalističku zdravstvenu zaštitu i općoj populaciji grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, poručuju sa splitskog Sveučilišta.