Pretraga

Do bijelih zubiju lako je doći na potpuno prirodne načine

A- A+

Mnogi će se složiti da nema ništa ljepše na ljudskom licu od lijepih, čistih i bijelih zubiju. Međutim, velik broj ljudi nema takve zube jer ih i nije lako dugi niz godinama održavati bijelima. Bilo kako bilo, svatko od nas se može potruditi i to bez puno novaca dovesti svoje zube do željenog stupnja bjeline.

www.stylishfame.com

Svatko teži tome da ima bijele zube bez mrlji i naslaga kamenca. Mnogi smatraju i da im zubi ne mogu biti bijeli bez posjeta stomatologu, a razni načini izbjeljivanja zubiju u ordinaciji nerijetko i jako puno koštaju. Ipak, to nisu neki izgovori jer postoji nekoliko načina izbjeljivanja zubiju u kućnoj radinosti, a što je najbolje, potpuno su prirodni te nisu štetni.

Izdvojeni članak

Pio osam litara Coca Cole dnevno i istrunuli mu svi zubi

Zdrave navike i povrće su saveznici bijelih zubiju

Naravno, prjie svega, zdrave navike pranja zubiju će nam pomoći u održavanju istih bijelima i sjajnima, no pošto su zubi jako važan dio ljudske anatomije ne bi nam trebalo biti teško malo više se pozabaviti njihovom higijenom te ponešto naučiti o prirodnim načinima njihova izbjeljivanja. Veliki je plus ovih metoda što ne sadrže nikakve kemikalije, a lako ih možemo provesti kod kuće.

Jedan od najzdravijih i dugoročno najboljih savjeta za izbjeljivanje zubiju je jednostavno žvakanje određenog povrća. Specifični primjeri povrća koje čisti zube su mrkva, celer, krastavci i brokula. Ako još i volite ova povrća, vaši zubi će vam biti zahvalni.

Napravite sami jabučnu kiselinu

Ova kiselina koja nastaje i u prirodi može uvelike pomoći u otklanjanju mrlja sa zubiju. Diskoloracija i naslage na zubima nastaju tijekom vremena od konzumacije čaja, kave, alkohola i duhanskih proizvoda. Ako nemate jabučne kiseline pri ruci, možete pomiješati sodu bikarbonu koju kupite u bilo kojem prehrambenom dućanu, s jednom jagodom. Tom mješavinom operite zube. Nakon toga obavezno operite zube običnom pastom jer produženo djelovanje kiseline na zube može otkloniti i djelove cakline.

Izdvojeni članak

Pet situacija u kojima je bolje držati jezik za zubima

Soda bikarbona uklanja bakterije i kiseline

Osim što je dostupna svugdje za samo nekoliko kuna, ona je zaista jak saveznik bijelim zubima. Možete ju koristiti samu, jednostavno nanešenu na četkicu za zube, no za bolji učinak, pomiješajte je sa malo soli. Uz to što ćete maknuti mrlje, ubit ćete i bakterije odgovorne za stvaranje plaka na zubima te ukloniti kiseline koje uzrokuju propadanje cakline. Kada god upotrijebljavate sodu za pranje zubiju, činite to četkicom koja ima mekanu glavu.

Peroksid također može pomoći

To je inače tekućina koja se upotrijebljava za čišćenje rana te kao preventivno sredstvo protiv infekcija. Peroksid također može pomoći u izbjeljivanju zubiju. Nakon pranja, ulijte malo peroksida u usta i promućkajte , pa potom dobro isperite vodom. Nemojte pretjerivati i ovo raditi svakog dana jer česta i dugotrajna upotreba peroksida može dovesti do iritacije i preosjetljivosti desni.