Pretraga

Cro Cop održao predavanje na EFZG-u i prisjetio se svog odlaska na studij

A- A+

U sklopu projekta Uhvati me za riječ, pred prepunom dvoranom na zagrebačkoj Ekonomiji, predavanje je održao poznati hrvatski sportaš Mirko Filipović. Sa studentima je podijelio priče iz svog djetinjstava, studentskih dana, ali i razne anegdote iz sportske karijere.

Foto: www.efzg.unizg.hr

U prepunu Kongresnu dvoranu zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, Mirko Filipović ušao je u svom stilu – uz dim i pjesmu Wild Boys. Studentima je pričao o svojem životnom idolu te skromnim i trnovitim počecima karijere. Iako je mnogima možda nepoznanica, Filipović je nakon maturiranja u vinkovačkoj gimnaziji upisao Policijsku akademiju u Zagrebu, a sa studentima je podijelio priču o svom odlasku na studij i oproštaju sa samohranom majkom.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako je Mirko Filipović izgledao u srednjoj školi

– Stojimo pred vlakom i vadi ona meni posljednjih 400 maraka koje je imala u džepu. Nisam ih htio uzeti. Potom nudi 200 koje uzimam i krećem za Zagreb. Sjećam se kako se u jednom trenutku raspala i zaplakala. Plače ona, plačem ja. Sjedam u taj vlak i kažem joj da će sve biti okej, ispričao je Cro Cop, prenosi Index.hr.

U opuštenom izdanju ispričao je i vic, zanimljive anegdote, recitirao pjesmu za što ga je publika nagradila pljeskom, a studente je naučio i pokoju životnu lekciju. 

– Gledaj svoja posla. To me naučio život, da gledam svoja posla. Nikad nisam gurao nos tamo gdje mu nije mjesto. Gledao sam da meni i mojoj obitelji bude dobro. Ne kažem da sam sebičan, dapače. Mnogima sam pomogao, odmogao nisam sigurno nikome, ali gledao sam svoja posla, kazao je Mirko, piše Index.hr. 

Na kraju predavanja u organizaciji Hrvatske udruge alumnija EFZG-a, Debatnog kluba i Studentskog zbora EFZG-a, Mirko je podijelio autograme i strpljivo se slikao sa studentima kojima će ovo predavanje zasigurno ostati u pamćenju kao jedno od najdražih.