Pretraga

Dečko dobio posao nakon poruka Vladinog PR-ovca Milića: U diplomskom zahvalio ‘obitelji Milić’

A- A+

Niko Dujmović, bliski prijatelj glasnogovornika Vlade Marka Milića, u Hrvatskim je šumama novi ugovor potpisao dan nakon što je Milić o njemu slao poruke šefu te državne firme. Glasnogovornik priznaje i da su bliski prijatelji. A koliko su bliski svjedoči i Dujmovićev diplomski rad koji je 2017. obranio na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. U njemu, među ostalim, piše zahvalu i ‘obitelji Milić’.

marko milić, glasnogovornik vlade

Marko Milić, glasnogovornik Vlade
Foto: Vlada RH | screenshot

Marko Milić, glasnogovornik Vlade, i jedan od najbližih suradnika premijera Andreja Plenkovića ovih se dana našao u problemima. U javnost su iscurile poruke koje su izmjenjivali on i Krunoslav Jakupčić, šef Hrvatskih šuma.

Tema dopisivanja bio je Niko Dujmović, inače Milićev bliski prijatelj koji je zaposlen u Hrvatskim šumama. Dan nakon što se Milić kod šefa Hrvatskih šuma raspitivao za svog prijatelja Dujmovića, ovome je istekao pripravnički staž te je potpisao novi ugovor.

Zahvalio se ‘obitelji Milić’

No, i ta priča dobila je dosta interesantan epilog o kojem piše Index. Niko Dujmović, zaposlenik Hrvatskih šuma, za čije je zaposlenje, spekulira se iz procurenih poruka, intervenirao sam glasnogovornik Vlade, u svojem je diplomskom radu zahvalio obitelji Lončar, ali i – obitelji Milić.

Diplomski rad naslova Utjecaj mikrolokacije na cvatnju, sazrijevanje i pomološke parametre plodova trešnje, Niko Dujmović je 2017. obranio na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Izdvojeni članak
molitva

Svi bruje o diplomskom radu o Bibliji na FSB-u: Naši novinari su ga pročitali, evo što ne štima

Sam se izdao oko diplomskog

Dujmović se, oko ove informacije, izgleda, sam izdao. Nakon što se njegovo ime pojavilo u valjda svim medijima, osjetio je potrebu razjasniti okolnosti oko svojeg zaposlenja u Hrvatskim šumama. Kazao je kako je to bio jedan od poslova na koje se prijavio i prošao sva zakonski predviđena testiranja.

– Poruke koje proteklih dana ‘kruže’ u medijima između Marka Milića i tadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića nisam vidio do dana kada su objavljene, nisam za njih znao niti me je netko o istima informirao. One, kao što je vidljivo iz kronologije događaja, očito nisu utjecale na moj radni put. Stoga, temeljem brojnih pogrešnih zaključaka u javnom i medijskom prostoru, zamolio bih da se u obzir uzmu činjenice koje obuhvaćaju moj obrazovni, karijerni i profesionalni put, a koji se odvija bez političkog i stranačkog utjecaja, napisao je, među ostalim, Niko Dujmović u svojoj Facebook objavi.

Tom je prilikom podijelio i informaciju da je diplomski studij voćarstva na Agronomskom fakultetu u Zagrebu završio u rujnu 2017. godine. Bilo je potrebno tek nekoliko klikova da bi se došlo do njegova diplomskog rada, na čijem se samom početku nalazi zahvala obitelji Milić. Njegov diplomski rad možete vidjeti na ovoj poveznici.