Pretraga

Dekan EFZG-a odgodio primjenu odluke o plaćanju pune školarine

A- A+

Dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta odgodio je primjenu odluke Fakultetskog vijeća prema kojoj svi ponavljači završnih godina studija moraju platiti punu školarinu, točnije 7.200 kuna, bez obzira na broj prenesenih ECTS bodova. O istoj će se odlučivati na idućoj sjednici FV-a 29. rujna.

Foto: Ivan Božić/srednja.hr

Izdvojeni članak

Šokantna odluka EFZG-a: Svim ponavljačima završnih godina studija školarina 7.200 kuna

Odgađa se primjena odluke Fakultetskog vijeća zagrebačkog Ekonomskog fakulteta prema kojoj svi studenti završnih godina koji žele produžiti školovanje moraju platiti punu školarinu, odnosno 7.200 kuna, bez obzira na broj prenesenih ECTS-a. Drugim riječima, netko tko je položio sve ispite i odlučio prebaciti
samo diplomski na iduću akademsku godinu morao bi platiti punu
participaciju, kao i da je pao sve ispite i da ih mora ponovno slušati.

– O ovoj će se odluci raspravljati na redovnoj sjednici Fakultetskog vijeća koja će biti održana 29. rujna te će se razmotriti naplata školarine određenoj kategoriji studenata po preostalom ECTS bodu, rekla nam je Ivana Obad, EFZG-ova suradnica za odnose s javnošću, te dodala kako je Uprava fakulteta ‘oduvijek davala podršku i imala razumijevanja za studente te će se predložiti odluka koja je, prije svega, u interesu studenata’.

Podsjetimo, do sada je ‘režim plaćanja’ bio takav da bi oni koji u protekloj akademskoj godini nisu ostvarili 30 ECTS-a plaćali puni iznos, oni koji su imali između 30 i 54 plaćali bi 120 kuna po prenesenom ECTS-u, a oni s 55 i više ECTS-a ništa.

Oštećeni studenti su jučer, 17. rujna, pokrenuli i on-line peticiju protiv sporne odluke koju je do sada potpisalo čak 2.800 ljudi.
Spomenimo na kraju, upisi na EFZG krenuli su danas, a onima na koje se odnosi sporna odluka isti će biti organizirani nakon spomenute sjednice 29. rujna.