Pretraga

Dio stare vojarne u Varaždinu postaje novi kampus: Studenti će tamo slušati nastavu

A- A+

Na tjednu karijera Sveučilišta Sjever potpisan je ugovor o radovima na objektima novog kampusa u Varaždinu u vrijednosti 4,5 milijuna eura. Tako će se stara vojarna preurediti u prostore gdje će studenti slušati nastavu. Rok izvođenja radova je godinu dana nakon odobrenja Vlade.

sveuciliste-sjever

Sveučilište Sjever | foto: Sveučilište Sjever

Na tjednu karijera Sveučilišta Sjever objavljeno je da će Varaždin dobiti novi kampus na kojem će studenti slušati nastavu. Naime, potpisan je ugovor o radovima na objektima novog kampusa u vrijednosti 4,5 milijuna eura.

– Planirana je rekonstrukcija i prenamjena dviju zgrada na lokaciji bivše vojarne 7. gardijske brigade Puma u Optujskoj ulici u Varaždinu. Rok izvođenja radova je 12 mjeseci po odobrenju Vlade, nakon kojih će se u novim prostorijama Sveučilišta provoditi nastava iz tehničkih smjerova, strojarstva, mehatronike, logistike i mobilnosti te geodezije i geomatike. Potpisivanju ugovora nazočio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan koji je amandman za ovu investiciju Vlade u Sveučilište Sjever i uputio u Sabor, objavili su na mrežnim stranicama Sveučilišta Sjever.

Izdvojeni članak
Kampus Borongaj studeni 2023

Kaos oko nathodnika kod kampusa Borongaj: HEP kaže da ga HŽ može izgraditi bez nove trafostanice

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj istaknuo je važnost uređenja jednog dijela vojarne i čestitao Sveučilištu na ovoj investiciji. Podsjetimo, sredinom ožujka je Gradsko vijeće Koprivnice donijelo odluku o gradnji studentskog doma na Sveučilištu Sjever, u sklopu tamošnjeg Kampusa. Naime, Koprivnica je jedini hrvatski sveučilišni grad bez studentskog doma. Planirano je da dom ima stotinjak ležajeva, vrijednost investicije je pet milijuna eura, a trebao bi biti gotov do 2026. godine. Priča o tom studentskom domu traje još od 2020. godine.