Pretraga

Dobili ste Šaru, ali želite na Savu? Dom možete zamijeniti, samo trebate slijediti ove korake

A- A+

Preko deset tisuća studenata koji su se prijavili na ovogodišnji natječaj za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima u utorak je doznalo jesu li ostvarili pravo stanovanja u nadolazećoj akademskoj godini. Prilikom popunjavanja zahtjeva mogli su odabrati i željenu kategoriju smještaja, no to im ne jamči da su pravo smještaja u toj kategoriji i ostvarili. Ipak, naknadna zamjena doma iz opravdanog je razloga moguća.

Soba u domu Stjepan Radić na Savi

Foto: Dominik Smolak, srednja.hr

U natječaju za studentske domove ove je godine sudjelovalo 10.320 studenata, a prema privremenim rezultatima pravo je ostvarilo 6.575 studenata. Svi sudionici natječaja prilikom popunjavanja zahtjeva koji se podnosi na natječaju trebaju odabrati preferiranu kategoriju smještaja, odnosno dom u kojem će stanovati.

Za premještaj studenti podnose poseban zahtjev

Biraju između SD Stjepan Radić (Sava), SD Cvjetno naselje, SD Ante Starčević (Šara) te SD Lašćina, a unutar nekih od njih postoje i paviljoni koji ulaze u bolju ili lošiju kategoriju, ovisno o starosti paviljona.

Iako studenti imaju pravo izraziti svoje preferencije, ne znači nužno i da će im kategorija odabrana u zahtjevu biti dodijeljena, pa je tako moguće da je netko odabrao, primjerice, smještaj na Savi, a dobio je ležaj u domu Šara. No, za to ima ‘spasa’. Naime, studenti koji za to imaju opravdani razlog mogu podnijeti zahtjev Studentskom centru za premještaj u drugi dom. Za to trebate popuniti poseban obrazac koji možete preuzeti na poveznici.

– Omogućeno je da studenti zahtjeve za premještaj donose osobno, šalju poštom ili putem e-maila [email protected]. Napominjemo da zahtjeve za premještaj ispunjavaju studenti koji su ostvarili pravo na smještaj te imaju opravdani razlog zašto se žele preseliti iz jednog studentskog doma u drugi. Ne postoji vremenski rok u kojem se premještaj mora omogućiti, ističu iz SC-a Zagreb.

Izdvojeni članak

Izašli su rezultati natječaja za studentske domove u Zagrebu: Provjerite jeste li na listi dobitnika

Uskoro kreću rezervacije

Kako je jedan od ključnih podataka koje studenti unose u ovaj obrazac matični broj poslovnice, iz SC-a napominju da je riječ o osobnom identifikacijskom broju pod kojim se student vodi u Studentskom centru Zagreb. taj broj možete pronaći na svom web profilu ispod fotografije.

Podsjetimo, rezervacije soba za studente koji su ostvarili pravo i ove se godine vrše online putem obavijesti. ‘Stare sobe’, za studene koji su lani bili u domu, mogu se rezervirati od 19. kolovoza u 8 sati do 21. kolovoza u 20 sati. Rezervacije preostalih, slobodnih soba, vrše se od 22. kolovoza u 12 sati do 26. kolovoza u 7 sati, a više o tom postupku i proceduri useljenja možete pročitati ovdje.