Pretraga

Dobra vijest za gladne studente: U menzi osvanuo kiosk za brzu narudžbu pizza i pića

A- A+

Menza u Varaždinu dobila je kiosk za brzu narudžbu pizza i pića. Za praćenje statusa svoje narudžbe na mobitelima, studenti mogu skenirati QR kod sa zaslona kioska.

Varaždinski studenti dobili su jedan novitet. U tamošnjoj je menzi osvanuo kiosk za brzu narudžbu pizza i pića, koji radi u intervalima između posluživanja doručka, ručka i večere. Studenti trenutno mogu naručiti sve pizze, osnovne dodatke koji idu uz njih te sva pića.

Plaćanje je beskontaktno

Više o kiosku i načinu naručivanja, rekao nam je ravnatelj SC-a Varaždin, Nenad Milijaš. 

– Sustav je sličnog koncepta kakav već poznajemo u drugim objektima prehrane. Postupak je jednostavan, po autentifikaciji X-icom, putem dodirnog zaslona omogućen je odabir artikala i plaćanje karticom na beskontaktom POS terminalu, objašnjava nam Milijaš.

Inače, kad je već riječ o sustavu, Milijaš kaže da je SC već imao prethodna iskustva s korištenjem samoposlužnih kioska u takozvanim ‘brzim linijama’. Nakon promjena na poslužiteljskoj strani Srca kao okosnice sustava prehrane, odlučili su zadržati ovu funkcionalnost te su postepeno razvijali novi sustav.

Izdvojeni članak

Sendvič za manje od 50 centi? Studenti dobili novu lokaciju za ‘peglati’ x-icu

Na kiosku nema blagajnice

Nakon što naruče, studenti mogu skenirati QR kod na zaslonu kioska te pratiti status narudžbe putem mobitela, a mogu je pratiti i na većem ekranu smještenom unutar menze. U prvoj fazi se putem kioska mogu naručivati samo pizze i pića, a ovisno o interesu i željama studenata, Milijaš kaže da mogu dodati i ostale artikle ili nove kioske.

– Kiosk je za one koji žele pizzu, sok ili vodu te platiti karticom. Na kiosku nema blagajnice, pa se na taj način smanjuje gužva u liniji. U vrijeme ručka i večere, kiosk ne nudi mogućnost naručivanja, napominje Milijaš.

Kiosk za pizze

Foto: SC Varaždin