Pretraga

Dobre vijesti za studente u domovima: Više ne trebate po žetone za pranje na blagajnu

A- A+

SC u Zagrebu obznanio je da je omogućena online kupnja vaučera za žetone praonica rublja u studentskim domovima Stjepan Radić i Cvjetno naselje. Drugim riječima, studenti više ne trebaju po žetone na blagajnu doma kako bi oprali svoje rublje, već sve mogu obaviti online u sustavu SC-a Zagreb. Tako studenti sada uz digitalnu rezervaciju mogu i platiti uslugu pranja te preuzeti QR kod koji je potrebno pokazati djelatniku u praonici.

plaćanje pranja rublja online u studentskom domu

Praonica rublja u studentskom domu Cvjetno naselje i primjer QR koda za pranje | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Iako je od travnja 2022. studentima u domovima Stjepan Radić i Cvjetno naselje u Zagrebu omogućena online rezervacija termina u praonicama rublja za stanare, tek dvije godine kasnije postupak za pranje rublja postaje u potpunosti digitalan.

Kako su obznanili iz SC-a u Zagrebu, omogućena je kupnja vaučera za žetone praonica rublja u studentskim naseljima Stjepan Radić i Cvjetno naselje online preko njihovog sustava. Drugim riječima, studenti nakon rezervacije termina više neće trebati po žetone na blagajnu doma, već će cijelu uslugu moći platiti online te preuzeti QR kod koji pokazuju u praonici.

Izdvojeni članak
šesti paviljon Stjepan Radić Sava

Preokret u zagrebačkom SC-u: Ipak postavljenje nadzorne kamere ispred dva paviljona na Savi

– Za kupnju vaučera za žetone potrebno se prijaviti na svoj osobni AAI profil te u izborniku ispod fotografije odabrati: ‘Naplata vaučera za žetone’. Potrebno je odabrati ‘Plaćanje vaučera za žetone’, a zatim odabrati vrstu žetona (pranje/sušenje) i broj komada. Pritiskom na ‘Novi’ dodajete drugu vrstu žetona (ukoliko ste izabrali pranje, pritiskom na ‘Novi’ možete odabrati žeton za sušenje) i broj komada. Pritiskom na ‘Plaćanje’ otvoriti će se prozor gdje je naveden iznos Vašeg računa te suglasnost s uvjetima plaćanja i izjava o zaštiti osobnih podataka SCZG. Ukoliko ste odabrali ‘U redu’ program će Vas prebaciti na sustav plaćanja WSPay, opisali su postupak iz SC-a u Zagrebu.

Nakon toga potrebno je još unijeti podatke o kartici te autorizirati transakciju. Ponovnim ulaskom u profil mogu se pregledati svi plaćeni vaučeri. Kupljeni vaučer potrebno je preuzeti u obliku QR koda koji je potrebno pokazati djelatniku u praonici. On aplikacijom provjerava ispravnost vaučera, poništava ga i studentu daje fizički žeton. U pregledu plaćenih vaučera, istaknuli su iz SC-a, bit će vidljivo koji su vaučeri iskorišteni, a koji ne.