Pretraga

Preokret u zagrebačkom SC-u: Ipak postavljenje nadzorne kamere ispred dva paviljona na Savi

A- A+

Iako je nakon provale u sobe studentskog doma na Savi ravnatelj zagrebačkog SC-a Mirko Bošnjak tvrdio da će nadzorne kamere ispred dva stara paviljona biti postavljene tek nakon obnove smještajnih jedinica, došlo je do obrata. Kako su nam potvrdili iz zagrebačkog SC-a, kamere su postavljene na ulaze petog i šestog paviljona te s unutrašnje strane glavnih ulaza. Time su sada svi objekti na Savi pokriveni kamerama.

šesti paviljon Stjepan Radić Sava

Studentski dom Stjepan Radić | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Nadzorne kamere ispred petog i šestog paviljona u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu ipak su postavljene. Nakon provale u studentske sobe krajem prosinca ravnatelj Studentskog centra (SC) u Zagrebu Mirko Bošnjak tvrdio je da će one biti postavljene tek nakon obnove tih smještajnih jedinica, no rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić naveo je da će se o kamerama raspravljati na Upravnom vijeću SC-a.

Tada je rektor dodao da je takva izjava Bošnjaka prva reakcija, da sve ide preko Upravnog vijeća te da mora postojati i javna nabava. Iz zagrebačkog SC-a sada su nam rekli da su kamere postavljene na ulaze petog i šestog paviljona. One se nalaze i s unutrašnje strane glavnog ulaza u pojedini paviljon.

Izdvojeni članak
mirko bošnjak ravnatelj sc-a zagreb

Što zagrebački SC planira raditi u 2024.? Projekt za novi dom na Borongaju, obnova menze na Cvjetnom

– Recepcija doma ima puni pristup projekcijama video materijala te su sada svi glavni ulazi u paviljone Studentskog doma ‘Stjepan Radić’ pokriveni s video nadzorom, objasnili su iz zagrebačkog SC-a.

Podsjetimo, krajem prosinca provaljeno je u nekoliko soba petog paviljona na Savi. Prvo je SC prvo tvrdio da studentima ništa nije ukradeno, no potom su promijenili priču i priznali da su ukradene ‘određene stvari‘. Tako se otkrilo i da jedino peti i šesti paviljon na Savi na ulazima nemaju nadzorne kamere koje su sada postavljene. Kamere je tražio i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.