Pretraga

Dodatan broj studenata ostvario pravo na smještaj u zagrebačkim studentskim domovima

A- A+

Studentski centar u Zagrebu još je jednom spustio bodovnu granicu za smještaj u studentskim domovima. Time je dodatan broj studenata ostvario pravo na smještaj u domu.

Studentski dom Stjepan Radić | Foto: Ramona Ščuric/srednja.hr

Iz Studentskog centra u Zagrebu izvijestili su kako je još jednom spuštena bodovna granica za useljenje studenata u studentske domove Studentskog centra u Zagrebu. Pravo na smještaj sada ostvaruju svi studenti koji su na natječaju ostvarili 1.371 bod.

– Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice dužni su useliti u studentske domove zaključno do 29. listopada 2021. Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice raspored po studentskim domovima mogu vidjeti na svojim osobnim web profilima, priopćeno je iz SC-a.

Dodatno napominju kako je useljenje moguće isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu.

– Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine, stoji u obavijesti SC-a.

Imaju i dodatnu napomenu oko plaćanja stanarine za sve koji planiraju useliti nakon ostvarenja prava.

– Stanari koji usele u dom od 16-og dana u mjesecu plaćaju polovicu iznosa mjesečne stanarine. Prilikom useljenja, stanar je dužan podmiriti trošak depozita. Iznos depozita jednak je iznosu mjesečne stanarine kategorije smještaja i sobe na koju je student ostvario pravo, poručuju iz SC-a.