Pretraga

Doznajte koliko je prijava stiglo na natječaj za braniteljsku stipendiju

A- A+

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz domovinskog rata još je u veljači raspisao natječaj za dodjelu stipendija i naknada redovnim učenicima i studentima. Rezultati natječaja, kaže nam ministar, trebali bi biti objavljeni uskoro.

Foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Braniteljske stipendije prepolovljene u samo par godina, ali zbog toga nitko ne diže šator

Po raspisivanju natječaja za stipendije braniteljskog Fonda, brojni su učenici i studenti izrazili svoje negodovanje. Razlog je itekako opravdan. Prema našoj analizi, od 2011. godine iznos studentske stipendije se prepolovio i s 1.000, pao na svega 400 kuna mjesečno. Osim toga, rezultati natječaja drastično kasne, a isplata, postala je to praksa, započinje tek na samom kraju akademske godine.
Ipak, studentima je i takav mizeran iznos prijeko potreban, pa su se brojni i ove godine prijavili na natječaj.

– Povjerenstvo koje je unosilo prijave pristigle na natječaj sa svojim je radom završilo 13. travnja 2017. godine. Ukupno je pristiglo 6.068 prijava, od toga 3.530 za srednjoškolske stipendije, 2.521 za studentske stipendije i 17 za postdiplomsko obrazovanje. Fond je osigurao sredstva za isplatu stipendija, a objava rang-lista se očekuje uskoro, piše nam ministar Tomo Medved. 

Podsjetimo, prošle godine dodijeljeno je 5.897 braniteljskih stipendija, a usporedbe radi, 2012. ukupan broj stipendista iznosio je 11.577.