Pretraga

Doznali smo zašto je došlo do nestašice piletine u SC-ovoj menzi

A- A+

Studenti koji redoviti posjećuju Express restoran poznatiji kao brza menza Studentskog centra u Zagrebu potužili su se da u posljednje vrijeme na meniju nedostaje piletine. Pomoćnik ravnatelja za prehranu Mirko Bošnjak nam je zbog čega je došlo do nedostatka piletine te demantirao da se radi o mjerama štednje zbog sanacije SC-a.

Foto: Srednja.hr

Express restoran unutar zagrebačkog Studentskog centra, ili kako ga studenti često nazivaju brza menza, donedavno je u svojoj ponudi imala znatno više porcija piletine. Mnogi su se pobunili jer su posljednjih nekoliko tjedana više puta došli na šalter, a da nisu mogli naručiti cordon bleu ili pileći odrezak. U neznanju pravog razloga nestašice, mnogima omiljenog, obroka, krivicu su pripisali dugu u koji je zapao SC te da se na piletini štedi.

Izdvojeni članak

Pomoćnik ravnatelja za prehranu SC-a: Brza menza privremeno radi skraćeno zbog nedostatka osoblja

Upitali smo pomoćnika ravnatelja za prehranu Mirka Bošnjaka da nam objasni zbog čega je došlo do smanjenja pilećih jela u ponudi Express restorana. Demantirao je studentska nagađanja da se radi o štednji zbog duga u koji je Studentski centar zapao.

– Isporučitelj piletine s kojim smo sklopili ugovor o javnoj nabavi za 2014. godinu nije poštovao neke dijelove ugovora. Zbog toga smo poslali inspekciju i trenutno smo u sudskom procesu, objasnio nam je Bošnjak.

Dodao je kako detalje ne može otkrivati upravo zbog trajanja sudskog procesa, ali da su zbog toga u SC-u smanjili porcije jer trebaju nabavljati zamjensko meso. Budući da moraju poštovati Zakon o javnoj nabavi, rezultat toga je smanjena ponuda piletine u brzoj menzi.