Pretraga

Menze studentske ili što studenti jedu: SC brza linija

A- A+

Sporu liniju menze u Studentskom centru smo ocjenili s 26 bodova te se nije našla baš pri vrhu najboljih zagrebačkih menzi. Ovaj put smo odlučili provjeriti što studenti jedu u brzoj menzi koja je, za razliku od spore, oku ugodnija i čišća.

Restoran brze hrane u Studentskom centru jedan je od najboljih te kategorije u Zagrebu. Dok pojedine mezne brzu hranu poslužuju u istom restoranu u kojem možete pojesti i zdraviji, kuhani obrok, SC je fizički odvojio posluživanje brze hrane. Izbor jela je velik, gužva je podnošljiva, a dali su si truda i oko interijera.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Studentski centar spora linija

Nezdravo, ali ukusno

Svi znate kako je brza hrana nezdrava i kako je ne biste trebali prečesto konzumirati, ali kad ste u stisci s vremenom i želite pojesti nešto jeftino i ukusnu na brzinu, restoran brze hrane u SC-u je odličan izbor.

Brzu liniju posjetili smo u subotu malo iza 18 sati. U ovom restoranu hranu naručujete i plaćate odmah na ulazu. Izbor hrane je svaki dan isti, a što ćete pojesti, ovisi u koje vrijeme dođete. U ponudi smo imali riblje štapiće, lignje, salatu, pizze, a mi smo naručili punjenu piletinu, pileći odrezak, pomfrit, ketchup i tri soka. Sve navedeno platili smo 13 kuna. Kad platite narudžbu, s računom idete do teta koje vam na pladanj stavljaju hranu.

Tanjure smo vrlo brzo ispraznili i otišli zadovoljni okusom pojedene hrane.

Ocjena: 7/10

Bolje od sporih linija

Dok je spora linija nalik zatvoru, restoran brze hrane izgleda toplo i ugodno. Stolovi se nalaze s lijeve strane od ulaza, tako da imate dosta prostora ispred šanka gdje se poslužuje hrana. Pokoja biljka dodatno osvježava veliki interijer, a stolovi i stolice su iste kao i u sporom restoranu.

Ocjena: 7/10

Red podnošljiv

Na ulazu rade dvije osobe koje primaju narudžbe tako da se red dosta brzo kreće. Kako smo mi došli subotom navečer, ispred nas je bilo svega desetak studenata. Studentski centar je na odličnoj poziciji pa gužva zna biti dosta veća, ali se nemojte obeshrabriti jer smo već spomenuli kako ćete brzo doći na red.

Ocjena: 7/10

Bez zamjerki

Nismo našli ništa što bi nam moglo pokvariti tek. Pladnjevi, tanjuri, pribor i stolovi su bili čisti, a i šankovi na kojima smo preuzeli hranu su bili jako uredni. Toalet je izvan svih linija, pa nam je komentar isti kao i pri ocjenjivanju sporih restorana. Čučavci nam i nisu baš po volji, ali su bar bili čisti pa nemamo zamjerki što se tiče higijene.

Ocjena: 7/10

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Kampus Borongaj

Opet hvalimo klupice

Najdraža stvar svim studentima je nakon obroka sjesti na jednu od klupica koje se nalaze ispred samog ulaza u Studentski centar. Rijetko kad ćete ih zateći slobodne, jer uvijek pušači zapale ‘jednu poslije jela’ ili svi ostali popiju svoj zadnji sokić.

Ocjena: 1/3

Odlična lokacija i ukusna hrana

Ako usporedimo sve navedeno, brza linija je u malom vodstvu pred sporim linijama SC-a. Hranu bismo ocijenili više, što se tiče okusa, ali smo uzeli u obzir to što je nezdravija. Red se zna zagužvati, ali je podnošljivo vrijeme koje čekate do narudžbe. Ambijent nas je oduševio u odnosu na spore linije te je higijena na višem nivou.

Zbrojivši sve ocjene, restoran brze hrane je skupio 28 + 1 dodatni bod te se smjestio na trenutno peto mjesto.

Bodovi: 29/40 (43)