Pretraga

Drugo najveće sveučilište otvorilo natječaj za Erasmus u idućoj godini, evo kako se prijaviti

A- A+

Sveučilište u Splitu otvorilo je natječaj za fizičku mobilnost studenata u idućoj akademskoj godini,  2023./2024. Ovisno o zemlji u kojoj će boraviti, studenti mogu dobiti financijsku potporu u iznosu od 500 do 550 eura, a rok za podnošenje prijave je 29. ožujka.

Foto: Unsplash

Studenti Sveučilišta u Splitu, koji planiraju na Erasmus u idućoj godini, mogu se prijaviti na natječaj koji je raspisalo sveučilište. Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti svih godina i razina studija te izvanredni studenti uz uvjet da za vrijeme mobilnosti pohađaju redoviti studij u punom vremenu. Sve mobilnosti u sklopu ovog natječaja mogu se ostvariti od 1. lipnja 2023. do 30. rujna 2024.

Potpore od 500 do 550 eura

Mjesečni iznos potpore kreće se od 500 do 550 eura, ovisno o zemlji u koju studenti odlaze, a kolika je potpora za koju zemlju možete vidjeti u tablici u nastavku. S time da je u natječaju naglašeno da je ova financijska potpora zamišljena kao dodatak na troškove studiranja te nikako ne pokriva cjelokupni trošak boravka na inozemnom sveučilištu. U tablici ispod možete vidjeti kolika je potpora za koju zemlju.

 

Treba naglasiti da studenti  koji koriste zeleni način putovanja (npr. vlak, brod) mogu primiti jednokratni dodatni financijski poticaj u iznosu od 50 € kao dodatni iznos za pojedinačnu potporu za povratno putovanje, ako se za putovanje u oba smjera koristi zeleni način putovanja.

Izdvojeni članak
studentica hoda po cesti

Studentica ERF-a dobila je priliku otići na razmjenu u SAD pa prikuplja novac: Evo kako joj možete pomoći

Neki studenti mogu dobiti dodatna sredstva

Nekoliko je i skupina studenata koje se mogu prijaviti za dodatna sredstva, a to su: studenti nižeg socio-ekonomskog statusa, izbjeglice i tražitelji azila, studenti čiji roditelji imaju nižu razinu obrazovanja, studentice u tehničkom području i studenti u humanističkom području, studenti iznad 30 godina, studenti s djecom, studenti koji su završili strukovnu školu, studenti koji rade uz studij, studenti koji studiraju u mjestu izvan prebivališta, studenti djeca hrvatskih branitelja, studenti pripadnici romske nacionalne manjine, studenti iz alternativne skrbi, studenti beskućnici i oni u riziku od beskućništva i studenti iz ruralnih područja, manjih mjesta i otoka.

Ako ostvaruje pravo, student se može prijaviti samo za jednu kategoriju vezano uz studente s manje mogućnosti (dvije vrste kategorija međusobno su isključive).

Rok za podnošenje prijava na natječaj Sveučilišta u Splitu je 29. ožujka 2023. Datumom prijave smatra se datum podnošenja on-line prijavnog obrasca. Sa sveučilišta napominju da je uz online prijavu, svu natječajnu dokumentaciju potrebno je također donijeti osobno ili poslati preporučenom poštom na adresu:

Sveučilište u Splitu
Odjel za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju
Sinjska 2, 3. kat, 21000 Split
s naznakom za Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studija u okviru programa Erasmus+ u akademskoj godini 2023./2024.

Obrasce potrebne za prijavu možete pronaći ovdje, dok se u nastavku nalazi tekst natječaja i upute za studente. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab