Pretraga

Studentica ERF-a dobila je priliku otići na razmjenu u SAD pa prikuplja novac: Evo kako joj možete pomoći

A- A+

Nina, studentica socijalne pedagogije na zagrebačkom ERF-u, ima jedinstvenu priliku otići na razmjenu u SAD, na prestižni Indiana State University. No, faks za to ne osigurava sredstva pa je Nina zbog toga prikuplja donacije. Tamo bi mogla dobiti specifična znanja i iskustva koja će, povratkom u Hrvatsku i završetkom studija, iskoristiti u radu kao socijalni pedagog.

studentica hoda po cesti

Ilustracija: Pixabay

Nina Orešković, studentica četvrte godina socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu dobila je jedinstvenu priliku otputovati na razmjenu u SAD. U sklopu kolegija Comparative Criminology, koji je lani ovdje položila, mogla bi pohađati Indiana State University. Tamo bi išla na predavanja, seminare, a imala bi i praksu u institucijama koje se bave kriminalitetom i poremećajima u ponašanju. No, postoji jedan problem. Za tu razmjenu nije osiguran novac.

‘Vjerujem da ulaganjem u znanje možemo postići velike promjene’

Zbog toga je na platformi Go get funding organizirala prikupljanje donacija. Cilj joj je skupiti 1.500 eura kako bi si mogla priuštiti putovanje i razmjenu u SAD jer, kako kaže, faks inače nema predviđenih sredstava za to.

– S obzirom da je u Europi studij socijalne pedagogije manjkav, nemamo puno prilika za otići u druge zemlje te učiti od drugih. Također, izgubili smo veliki broj sati praktičnog rada i donedavno nismo smjeli volontirati u određenim institucijama zbog posljedica Covida. Ova razmjena je idealna prilika za proširivanje znanja kako bih se vratila u Hrvatsku s više iskustva i ideja. Sa svim trenutnim zbivanjima i promjenama u svijetu, bitno je naglasiti važnost pomagačkih struka pa tako i socijalne pedagogije. Vjerujem da ulaganjem u svoje znanje i iskustva zaista možemo postići velike promjene, napisala je Nina, studentica ERF-a.

Izdvojeni članak
studentice u redu u menzi

Pozor, studenti: Od 1. ožujka u jednom slučaju gubite studentska prava

‘Posebno znanje i iskustvo koje će iskoristiti u radu kao socijalni pedagog’

Budući da Odsjek za kriminologiju pri Sveučilištu u Indiani kvalitetno pokriva područje kriminologije, piše dalje, zamolila je sve koji mogu nešto izdvojiti za financijsku potporu.

– Ovim putem vas pozivam da izdvojite koliko možete i koliko je u vašoj mogućnosti da pridonesete mojem putu, ali i na taj način posebnom iskustvu i znanju koje ću dobiti i iskoristiti u budućem radu u struci kao socijalni pedagog, napisala je u tekstu na stranici Go get funding.

Prikupljanje sredstava traje još 70 dana, a svoje donacije studentici ERF-a za studentsko putovanje u Ameriku možete dati na ovoj poveznici.