Pretraga

Fakultet okupio sadašnje i bivše studente kako bi sugrađanima uljepšali blagdane: Jednog su posebno iznenadili

A- A+

Bivši i sadašni studenti te zaposlenici Ekonoskog fakulteta u Rijeci ususret 60. obljetnici Fakulteta odlučili su potrebitima uljepšati božićne blagdane. Najprije su pribavili popis želja korisnika Socijalne samoposluge, a potom im ih i ispunili. Posbeno su iznenadili čovjeka koji je želio samo daljinski – umjesto da mu kupe novi upravljač, poklonili su mu novi televizor.

Pokloni EFRI zajednice | foto: EFRI

EFRI zajednica, koja okuplja studente, alumnije i zaposlenike Fakulteta, obilježila je kraj godine humanitarnom akcijom pod nazivom ‘EFRI- 60 godina humanosti’ s kojom je simbolično najavila i ulazak u slavljeničku godinu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nastavnu i znanstvenu izvrsnost kroz desetljeća postojanja pratio je entuzijazmom i želja za pomaganjem potrebitima u našem društvu kao jedna od vrijednosti koju nose sa sobom članovi naše EFRI zajednice.

Nekima je bio potreban bon za mobitel, a neki su trebali platiti režije

U ovom vrlo izazovnom razdoblju, odlučili smo pomoći osobama koja često u ovakvim akcijama prođe „ispod radara“. To su osobe slabijeg imovinskog stanja, najčešće starije, ponekad bez vlastitog doma, neke od njih s invaliditetom, a sve imaju jedan zajednički nazivnik – u životu su ostale same.

U suradnji sa Socijalnom samoposlugom odlučili smo saznati tko su oni i što im doista treba i dobili smo popis njihovih želja, koje su bile u rasponu od pločica za zid i vreća cementa pa sve do hrane i kupnje bonova za mobitel i male pomoći u plaćanju režija. Jednog korisnika uspjeli smo posebno iznenaditi i umjesto njegove skromne želje za daljinskim upravljačem kupili smo mu novi televizor.

Skromni korisnik Socijalne samoposluge htio je samo daljinski, a dobio je novi televizor | foto: EFRI

Izdvojeni članak

Najmoderniji faks u Hrvatskoj? Studentima šalju notifikacije, a referada je dostupna preko aplikacije

Sugrađanima uljepšali Božić

Rezervacije za kupnju poklona, kažu, planule su istog dana, te su se studenti i Alumni članovi iz cijele Hrvatske brzo organizirali u plaćanju računa i kupnji bonova za korisnike. Uz četrdesetak poklona prikupljene su velike količine namirnica i higijenskih potrepština koje su se našle na policama riječke Socijalne samoposluge.

– U ovo blagdansko vrijeme lijepo je vidjeti osmjehe na licima naših sugrađana, zaključuju s riječke ekonomije.

Akcijom su započeli slavlje 60 godina postojanja Fakulteta | foto: EFRI

Fakultet okupio sadašnje i bivše studente kako bi sugrađanima uljepšali blagdane: Jednog su posebno iznenadili
Share via
Copy link
Powered by Social Snap