Pretraga

Fakultet u humanitarnoj akciji skupio 150.000 kn: Kupili su bolničke uređaje za djecu, upravo su ih donirali

A- A+

Ekonomski fakultet u Osijeku na humanitarnoj je akciji proljetos skupio preko 150 tisuća kuna. Za taj su novac kupili dva monitora za vitalne funkcije i dva EKG uređaja, a donirali su ih pedijatriji u KBC-u Osijek. Ti će se uređaji koristiti za liječenje i dijagnostiku najmlađih pacijenata.

EFOS je na pedijatriju KBC-a Osijek

Primopredaja uređaja u KBC-u Osijek
Foto: EFOS

Dva monitora za praćenje vitalnih funkcija i dva EKG uređaja idu na osječku pedijatriju. Tamo ih, de facto, doniraju studenti i profesori Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji su kroz humanitarnu akciju Snagom srca prikupili značajan iznos i donirali ga za pomoć najmlađima.


SNAGOM SRCA

Snagom srca EFOS-a humanitarna je akcija održana krajem svibnja povodom 61. obljetnica faksa, a u njoj su sudjelovali predstavnici lokalne akademske i poslovne zajednice te brojni drugi građani koji su zajedničkim snagama prikupili čak 153.709,62 kune.


Ovo će pomoći najmlađima

U osječkom je KBC-u održana svečana primopredaja uređaja. Domagoj Drenjačević, zamjenik ravnatelja bolnice, primio je uređaje od dekana faksa Borisa Crnkovića. U ime cijele bolnice zahvalio je Ekonomskom fakultetu na donaciji.

– Ovo je važna donacija koja će biti od iznimne pomoći za poboljšanje zdravstvene usluge za naše najmlađe s područja cijele Slavonije i Baranje. Donirani uređaji potrebni su nam za snimanje srčanog ritma naših pacijenata od najmlađe do najstarije dobi, a posebno će nam biti korisni zbog činjenice da su pokretni i njima možemo snimiti naše najmlađe pacijente na neonatologiji, odnosno u inkubatorima, kazala je Sanja Dorner, pedijatrica iz KBC-a Osijek.

Dekan Crnković iskreno je zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli provedbi humanitarne akcije. Značajno će se to, kaže, odraziti na kvalitetu medicinske skrbi za najmlađe.

Izdvojeni članak

Studenti u akciji nadmašili sami sebe: Pomažu jednoj obitelji u teškoj situaciji

‘Želimo studentima prenijeti vrijednosti brige i aktivnog djelovanja u lokalnoj zajednici’

U sklopu humanitarne akcije Snagom srca, organiziran je humanitarni simfo-rock koncert, ali i utrka od 6,1 kilometra. Sav novac prikupljen je kroz te dvije manifestacije. Najveći dio novca otišao je na kupnju četiri bolnička uređaja, dok će ostatak sredstava, u protuvrijednosti od nekih tisuću eura, biti prenamijenjen za sljedeću humanitarnu aktivnost.

– Snagom srca EFOS-a okupila je brojne profesore, studente i alumne te ugledne gospodarstvenike Osijeka i regije, kao i sve Osječanke i Osječane velikog srca, čime je grad još jednom potvrdio svoj renome sredine toplih i nesebičnih ljudi koje povezuje zajedništvo i volja za sve oblike pomoći i podrške svojoj zajednici, navode s Fakulteta.

Ovom akcijom okrunjena je šest desetljeća rada Fakulteta koji, kazao je dekan Crnković, od samih početaka teži biti dijelom zajednice te kontinuirano doprinosi društvenom i gospodarskom razvoju Slavonije i Baranje.

– Stoga svojim studentima, osim kvalitetnog obrazovanja, također želimo prenijeti vrijednosti brige i aktivnog djelovanja u lokalnoj zajednici, prvenstveno jer je naša temeljna uloga oblikovanje generacija koje će raditi za najviše ideale, počevši od rada za opće dobro i bolju budućnost naraštaja koji ostaju iza nas, poručio je dekan Crnković.