Pretraga

Fantastično: Izbjeglica iz bivše Jugoslavije 12 godina čistio toalete na Columbiji kako bi na kraju diplomirao

A- A+

Na Facebook stranici Humans of New York može se naći mnoštvo interesantnih ličnosti za koje ne bi znali da nije osobe koja svoje dane provodi pronalazeći i fotografirajući ih. Jedna od zanimljivijih priča je ona Gaca Filipaja, izbjeglice iz bivše Jugoslavije koji je zadnjih 12 godina radio kao domar na Sveučilištu Columbia. Nakon cjelodnevnog rada, noći je provodio učeći, a sada je ponosni diplomant tog sveučilišta.

www.facebook.com

– Nikada nisam bio ovako ponosan predstaviti vam nekoga kao što sam sada, započeo je tekst ispod fotografije starijeg gospodina administrator viralne Facebook stranice koju prati cijeli svijet, Humans of New York.

Tijekom fotografiranja diplomanada Sveučilišta Columbia, jedan od njih otkrio mu je da je izbjeglica iz bivše Jugoslavije te da je dvanaest godina na spomenutom sveučilištu radio kao domar i čistač.

Izdvojeni članak

Diler kokaina diplomirao pravo u šibenskom zatvoru

Riječ je o Gacu Filipaju. On je radio poslove ‘teškog čišćenja’, što je zapravo podrazumijevalo čišćenje toaleta i kanti za smeće. Svakog dana bi bio na poslu do 11 navečer, nakon čega bi počeo učiti. To je trajalo više od desetljeća, a proteklog je vikenda nakon 12 godina učenja, diplomirao na jednom od najcjenjenijih sveučilišta na svijetu.

Ovaj će stariji gospodin ubuduće poslužiti kao pravi primjer svakome tko zbog bilo kojeg razloga odluči odustati od fakultetskog obrazovanja, budući da je sam dokazao da ne postoji prepreka za postizanje onoga što zaista želite i, na kraju krajeva, možete.