Pretraga

Filozofski predložio obnašatelja dužnosti dekana: Hoće li Boras i njega odbiti?

A- A+

Budući da je Senat Sveučilišta u Zagrebu odbio kandidaturu jedinog kandidata Filozofskog fakulteta za dekana te da dekana sad neće moći izabrati, Fakultetsko vijeće Filozofskog predložilo je Dragana Bagića, aktualnog prodekana za znanost, da obnaša tu dužnost iduće akademske godine. Sada je Senat opet na potezu.

Filozofski fakultet Zagreb|foto: srednja.hr

Senat Sveučilišta u Zagrebu odbio je kandidatura Nevena Jovanovića za dekana Filozofskog fakulteta, a kako prema tumačenju sveučilišne pravne službe dekan mora biti izabran najkasnije četiri mjeseca prije početka akadmske godine.

Velika podrška Bagiću

Izdvojeni članak

‘Rektor želi izazvati novu krizu’: Pročitajte dokument kojim Boras odbija kandidaturu Jovanovića za dekana Filozofskog

Kako proces izbora dekana traje nekoliko mjeseci, Filozofski ove godine ne može birati novog dekana, već će ga izabrati tek iduće akademske godine.

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u srijedu je stoga predložilo obnašatelja dužnosti dekana.

Tajnim glasovanjem za o.d. dekana predložen je aktualni protektor za znanost i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Dragan Bagić. Za Bagića je glasalo 80 članova Vijeća, 6 ih je bilo protiv, a čak nitko nije bio suzdržan.

Riječ Senata je zadnja, a oni najčešće glasa kako rektor kaže

No sada je na potezu opet rektor Damir Boras.

Izdvojeni članak

Nezavisni sindikat donio pravno mišljenje o slučaju uskrate suglasnosti Jovanoviću

Na idućoj sjednici Senata Sveučilišta, za koju se još ne zna kada će se održati, senatori bi trebali glasati o prihvaćanju prijedloga Filozofskog fakulteta.

Ipak, s Filozofskog se boje da bi rektor svejedno mogao predložiti nekog drugog kandidata kojeg će Senat izabrati. Tko bi to bio, još nije poznato. Sigurno je samo da priča još nije gotova.