Pretraga

[FOTO] Na FER-u održana svečana dodjela Rektorovih nagrada: Donosimo djelić atmosfere

A- A+

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu ove je srijede održana svečana dodjela Rektorovih nagrada za akademsku godinu 2021./2022. Rektor Sveučilišta, Damir Boras, dodijelio je 176 nagrada u šest kategorija u prepunoj FER-ovoj dvorani, Auditorium Maximum. Donosimo fotografije s dodjele.

Nakon dvogodišnje pauze, ove se srijede održala svečana dodjela Rektorovih nagrada za akademsku godinu 2021./2022., na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Rektor zagrebačkog Sveučilišta, Damir Boras, osobno je uručio 176 nagrada u šest kategorija u dvorani FER-a, Auditorium maximum.

– Ove godine imamo 176 Rektorovih nagrada, to na 65.000 studenata i 34 sastavnice, nije puno i selekcija je rigorozna. Po pojedinačnim kategorijama i kategorija po nekoliko studenata, ukupno je nagradu dobilo 1.079 studenata, rekao je Boras te čestitao svim nagrađenima.

Izdvojeni članak
sveučilište u zagrebu rektorat zgrada

Objavljena imena dobitnika Rektorove nagrade u Zagrebu: Provjerite jeste li među nagrađenim studentima

U svom je govoru istaknuo važnost Sveučilišta u Zagrebu, no požalio se na loše financiranje znanosti, uspoređujući Hrvatsku sa zemljama poput Njemačke, Austrije i Slovenije. Studentima je savjetovao da sudjeluju u istraživanjima u inozemstvu, no da se vrate i zaposle kod nas.

Par riječi rekao je i dekan FER-a, Gordan Gledec, ujedno i ‘domaćin’ ove dodjele.

– Dragi dobitnici, ova koronska situacija je sve što sveučilište ne bi trebalo biti. Znanje je jedna stvar koju ćete na svojim fakultetima dobiti, no ono puno vrjednije što ćete odnijeti sa sobom kad završite studij, upravo ste vi sami, vaši prijatelji i ljudi koji vas okružuju, poručio je Gledec.

Uz to, dotaknuo se i činjenice da su interdisciplinarni radovi odnijeli velik broj nagrada, što je izrazito važno, jer, kako kaže, interdisciplinarnost čini sveučilište. Kako je izgledala dodjela nagrada, pogledajte u našoj velikoj galeriji na Facebooku.