Pretraga

Otvoren natječaj za Rektorovu nagradu: Produljuje se rok prijava na zahtjev studenata

A- A+

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za Rektorovu nagradu. Na zahtjev Studentskog zbora Sveučilišta produljen je rok za prijavu na natječaj pa se studenti za nagradu mogu prijaviti sve do 30. kolovoza, a ne do kraja travnja kako je to bilo lani. Također, dodjela nagrada sada će biti u Tjednu Sveučilišta koje je obično u studenom. Novčane nagrade za studente još nisu poznate.

Dodjela Rektorovih nagrada Sveučilišta u Zagrebu 2022./2023. Foto: srednja.hr

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za Rektorovu nagradu za akademsku godinu 2023./24. Na zahtjev Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu produljene su prijave tako da se studenti za Rektorovu mogu prijaviti sve do 30. kolovoza.

– U komunikaciji s predstavnicima Sveučilišta u Zagrebu, ove je godine na zahtjev SZZG-a produljen rok za prijave radova na natječaj za dodjelu Rektorovih nagrada. Nećeš morati strepiti hoćeš li stići i dati sve ispite i predati rad budući da je rok do 30.kolovoza ove godine do 16:00h. Iako se nadamo da nećeš čekati baš do zadnjeg dana, imat ćeš zasigurno više vremena za posvetiti se radu kako treba koji potom možeš prijaviti u šest različitih kategorija, napisali su na Instagramu iz Studentskog zbora.

Šest kategorija, konačnu odluku o dobitnicima donosi rektor

Na natječaj za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu mogu se prijaviti svi studenti prijediplomskih. diplomskih te integriranih studija. U trenutku prijave moraju imati status studenta. Rektorova se nagrada dodjeljuje u šest kategorija:

(a) Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora)
(b) Nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora)
(c) Nagrada za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora)
(d) Nagrada za znanstveni i umjetnički rad većih razmjera – timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora)
(e) Nagrada za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova (na prijedlog čelnika sastavnice ili rektora)
(f) Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (na prijedlog čelnika sastavnice ili rektora)

Za Rektorovu nagradu ne može se prijaviti rad stručnoga ili preglednoga karaktera niti rad izrađen za neku drugu primarnu namjenu, kao što je diplomski rad, rad izrađen za časopis ili znanstveni skup. Ipak, može se prijaviti rad koji je povezan s temom takvog rada. Studenti su dužni do petka 30. kolovoza 2024. do 16 sati prijaviti rad na mrežnim stranicama Sveučilišta. Moraju popuniti online obrazac, a isprintani rad, uključujući i mentorovo obrazloženje, u dva primjera dužni su u istom roku dostaviti odgovarajućem povjerenstvu svog fakulteta ili akademije. Oni će ocijeniti radove te cjelokupnu dokumentaciju dostaviti fakultetskim ili akademijskim vijećima. Oni to moraju potvrditi te dostaviti odluku svoga vijeća Povjerenstvu za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu, uz sve predložene radove i dokumentaciju, do ponedjeljka 30. rujna 2024. To će tijelo potom rektoru predložiti dobitnike Rektorove nagrade do 11. listopada, a rektor donosi konačnu odluku.

Izdvojeni članak
Prava vrećica zagrebački studenti FER-a mobilna aplikacija

Studenti FER-a osmislili fora aplikaciju: Fotografirate predmet, a ona kaže u koji ga otpad treba odložiti

Novčana nagrada za jednu kategoriju vraćena je lani, nije poznato koliko će biti ove godine

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se na Sveučilištu u Zagrebu u Tjednu Sveučilišta, koje je obično u studenom. Odluka o dodjeli i popis dobitnika objavit će se na oglasnim pločama i web stranicama Sveučilišta i svih njegovih sastavnica najkasnije tri dana prije svečane dodjele. Koliko će iznositi novčana nagrada za (a) kategoriju još nije poznato. Podsjetimo, prošle godine rektor Stjepan Lakušić vratio je novčanu naknadu za dobitnike nagrade za individualni znanstveni i umjetnički rad. Ukupno su izdvojili 15.000 eura iz sredstava za redovno poslovanje Sveučilišta, što je značilo da su studenti dobili nagradu u iznosu od 200 eura. Ranije je, 2016. godine, novčanu nagradu ukinuo bivši rektor Damir Boras. Do tada nagrada je iznosila 1.500 kuna.

Studenti svoje radove prijavljuju ovdje. Natječaj za Rektorovu nagradu i Pravilnik o dodjeli koji je na snazi od prošle godine možete pogledati ispod. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab