Pretraga

[FOTO] U zagrebački studentski dom ‘uselio se’ štakor: Studentici skoro skočio na glavu

A- A+

U Studentskom domu Cvjetno naselje, pojavio se štakor. Susret s nestašnim glodavcem opisala nam je anonimno jedna studentica, koja se pita zašto Uprava nije obavijestila stanare o neželjenom gostu.

Foto: Privatna arhiva

Jedna studentica, ujedno i stanarka Studentskog doma Cvjetno naselje, ostala je neugodno iznenađena kada je ove subote u večernjim satima na hodniku prvog kata u osmom paviljonu, vidjela – štakora. Ne, nije bilo riječ o štakoru iz popularnog crtanog filma Ratatouille koji se sprema nešto fino skuhati, već je bilo riječ o glodavcu kojeg ne biste htjeli sresti na ulici, a kamo li tamo gdje svakodnevno boravite.

– Dan prije su me dvije cure upozorile o tome kako su vidjele štakora na hodniku kroz staklena vrata čajne kuhinje. Bila sam skeptična oko toga, ali sam ga i ja vidjela. Nisam bila iznenađena ni prestrašena. Znala sam da je negdje u domu, objašnjava nam studentica koja je doživjela susret sa štakorom.

Tik prije susreta sa štakorom, jedna joj je djevojka rekla da joj je štakor ranije toga dana skoro skočio na glavu. Navodi i kako joj je rekla da je deratizacija već bila i da bi nestašni glodavac trebao uginuti kroz koji dan. No, ističe da je zabrinjavajuće to što puno ljudi niti ne zna da je štakor u domu, prvenstveno zbog toga što nigdje nije stavljena nikakva obavijest.

Izdvojeni članak
SC menza, menza u Studentskom centru u Zagrebu

Nakon ‘afere crv’, inspektori obišli 10 zagrebačkih menzi: Za neke su nepravilnosti naplaćivali i kazne

Studentica pretpostavlja da Uprava doma zna da imaju problem sa štakorom, jer je obavijest o sanitarnoj inspekciji postavljena je sredinom tjedna, a deratizacija je navodno već bila prošli tjedan.

– Istu subotu oko 19 sati srela sam gospođu koja radi u domu te sam vidjela kako s nekom vrstom spreja za nametnike pokušava uhvatiti štakoru u njegovom ‘skloništu’. Ona mi je rekla da su štakora navodno namamile vreće za smeće na hodniku koje studenti znaju ostaviti, kaže studentica.

Naime, studenticu zanima zašto Uprava doma nije obavijestila stanare o štakoru, kada se, kako kaže, inače ne ustručavaju postavljati razne, manje relevantne obavijesti. Upravi doma smo se javili i mi te smo ih upitali za očitovanje. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.