Pretraga

Hrvatska je dobila 63 nova doktora znanosti, pogledajte tko su i s kojih fakulteta dolaze

A- A+

Na Sveučilištu u Rijeci upravo je održana 90. promocija doktorica i doktora znanosti, u sklopu 49. Diesa Academicusa – Dana Sveučilišta u Rijeci. Ukupno je promovirano 63 doktorandica i doktoranada.

90. promocija doktora znanosti na Sveučilištu u Rijeci|Foto: Sveučilište u Rijeci

Sveučilište u Rijeci protekli je tjedan obilježavalo 49. Dies Academicus, Dan Sveučilišta, u sklopu kojega je održana i promocija novih doktora znanosti. To je već 90. po redu promocija, a 33 doktorandice 30 doktoranada u najviše je akademsko zvanje promovirala rektorica Snježana Prijić Samaržija.

– Doktorandice i doktorandi, čestitam vam! Vaš vrijedan rad na obrazovanju je završen i postigli ste najviši stupanj formalnog obrazovanja. Nadam se da ste ponosni, kao što smo mi ponosni na vas. Današnja promocija vrhunac je 49. Diesa Academicusa, koji obilježavamo kroz cijeli tjedan. Vi ste naša nada, naša budućnost. Zadaća znanstvenika jest otkrivati i upoznavati svijet oko sebe ali ga i razumjeti. To razumijevanje često je bitnije od kauzalnog objašnjavanja. Umjetna inteligencija danas može procesirati daleko više podataka nego li čovjek, no razumijevanje i sagledavanje šire slike je nezamjenjivo. Velika je privilegija svih nas da se bavimo ovim poslom i pozivom i zato istražujte, ne bojte se i njegujte društvenu odgovornost, poručila je novim doktoricama i doktorima znanosti rektorica Prijić Samaržija.

Najviše novih doktora znanosti na Sveučilištu u Rijeci dolazi s Medicinskog te Tehničkog fakulteta, a popis svih promoviranih možete vidjeti u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [499.48 KB]