Pretraga

U Zagrebu promovirano 252 doktora znanosti i umjetnosti: Ovo su njihova imena

A- A+

Hrvatska je dobila 252 nova doktora znanosti i umjetnosti i to na Sveučilištu u Zagrebu. Održana je svečana promocija na kojoj im je rektor Stjepan Lakušić uručio diplome. Uz prorektore, dekane, prodekane, mentore i profesore Sveučilišta u Zagrebu, svečanoj promociji nazočio je i ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs. Popis s imenima novih doktora i doktorica znanosti i umjetnosti nalazi se u tekstu.

doktori i doktorice znanosti i umjetnosti slikani odozgoda kako mašu u haljinama i kapicama

Foto: Sveučilište u Zagrebu

U subotu 8. lipnja održane su dvije svečane promocije doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Promovirano je ukupno 252 novih doktora i doktorica, a diplome im je uručio sami rektor Stjepan Lakušić.

– Danas ulazite u svijet samostalnoga znanstvenoga istraživanja u kojem se svaki istraživač neprestano razvija i traži odgovore na brojne izazove. Samo oni koji su stigli do diplome doktora znanosti i doktora umjetnosti znaju da je taj put dug i nimalo jednostavan. Imajte na umu da su vaša postignuća temelj napretka zajednice u kojoj djelujete, našega gospodarstva i društva u cjelini, poručio im je rektor Lakušić.

Na promociji je bio i ministar Radovan Fuchs

Uz prorektore, dekane, prodekane, mentore i profesore Sveučilišta u Zagrebu, svečanim promocijama nazočio je ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs. U ime promoviranih doktora znanosti i doktora umjetnosti na prvoj se svečanosti nazočnima obratila Lidija Horvat s Pravnoga fakulteta, a na drugoj Martina Munivrana s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

– Želim da svojim radom, etikom i odnosom koji njegujemo, kako prema radu tako i prema suradnicima, budemo primjer drugima. Kao što smo strpljivo i ustrajno radili na našim doktoratima, želim nam da svojim znanjem i daljnjim radom gradimo bolji svijet za buduće naraštaje, svjesni odgovornosti koju nosimo prije svega kao ljudi, a potom kao znanstvenice i znanstvenici, rekla je Munivrana.

Izdvojeni članak
doktori znanosti i doktorice znanosti na sveučilištu u rijeci

Hrvatska je dobila 78 novih doktorica i doktora znanosti: Pogledajte s kojih fakulteta dolaze

Ovo je prvi put da su doktori znanosti i umjetnosti dobili i digitalne diplome

Ove svečane promocije prve su na kojima su novi doktori znanosti i doktori umjetnosti uz otisnute diplome dobili i one digitalne na svoj mail. Obje su inačice doktorskih diploma izrađene istodobno te imaju QR kod, a one u digitalnom obliku su i elektronički potpisane. Popis s imenima novih doktora i doktorica znanosti i umjetnosti pogledajte niže.