Pretraga

Hrvatska studentska asocijacija humanitarnom aukcijom uljepšala blagdane djeci s poteškoćama

A- A+

Hrvatska studentska asocijacija ponovno je organizirala humanitarnu aukciju Santa sending S.O.S. te su ovaj put odlučili pomoći Centru za odgoj i obrazovanje ‘Dubrava’. U suradnji sa studentskim udrugama zagrebačke Ekonomije te pod pokroviteljstvom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog zbora EFZG-a aukcijom prikupili su 3.500 kuna koje su donirali jedinoj ustanovi u Hrvatskoj specijaliziranoj za obrazovanje djece s teškim fizičkim i mentalnim poteškoćama.

Foto: Facebook

Da uljepšaju nadolazeće blagdane i onima kojima je svaka pomoć potrebna, Hrvatska studentska asocijacija i ove je godine organizirala humanitarnu aukciju Santa sending S.O.S. koju su proveli od 13. do 19. prosinca putem društvenih mreža. Sve prihode ova studentska udruga, koja djeluje dva desetljeća, odlučila je donirati Centru za odgoj i obrazovanje ‘Dubrava’ za obnovu prostorija.

Projekt je HSA provela u suradnji sa studentskim udrugama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog zbora EFZG-a. Voditeljica odnosa s javnošću HSA Tara Masnec nam je otkrila na koji se način aukcija provela, tko je sve sudjelovao u humanitarnoj akciji, kao i koliko su novca prikupili.

Izdvojeni članak

Slavonski studenti velikom humanitarkom pomažu siromašnoj obitelji iz Gunje

Facebook aukcijom potpomažu Centru za odgoj i obrazovanje ‘Dubrava’

Prema Tarinim riječima, na aukciji je radilo desetak članova HSA, a prodaja i licitiranje za predmete odvijali su se preko Facebooka. – Prije samog početka aukcije studenti su mogli donijeti predmete ili reći koje usluge mogu ponuditi. Ponude za predmete ili usluge puštale su se postupno te su studenti svakog dana mogli licitirati za različite ponude, objasnila je.

Na upit zašto su se odlučili financijski pomoći Centru za odgoj i obrazovanje ‘Dubrava’, voditeljica odnosa s javnošću Hrvatske studentske asocijacije nam je odgovorila da je odluka pala na Centar jer je jedina ustanove u Hrvatskoj specijalizirana za obrazovanje djece s teškim fizičkim i mentalnim poteškoćama. A kako su se osobno uvjerili da su neki dijelovi Centra i opreme u iznimno lošem stanju, no unatoč tomu rehabilitatori postižu izvrsne rezultate u radu s djecom, nije teško zaključiti zašto prikupljeni novac odlazi u Dubravu.

Izdvojeni članak

Studentica ZŠEM-a otkriva ljepote i izazove humanitarnog rada u srcu Afrike


Dosadašnji humanitarni rad Hrvatske studentske asocijacije

– U ožujku smo u suradnji s Hrvatskim šumama sudjelovali u pošumljavanju šume Brezovice kod Siska. Potom smo u svibnju bili jedni od organizatora prikupljanja pomoći za poplavljena područja u Slavoniji. U prvoj polovici godine smo redovito volontirali u pučkoj kuhinji misionarki ljubavi u Jukićevoj, dok smo u drugoj polovici organizirali druženja i radionice sa štićenicima domova za nezbrinutu djecu A. G. Matoš i Svete Terezije od maloga Isusa. Zadnji projekti na kojima smo radili, u sudnji sa Studentskim zborom te ostalim udrugama na EFZG-u, su Santa Sending S.O.S., u sklopu kojeg smo organizirali aukciju preko Facebooka, party i Božićno drvce EFZG-a, kojim smo skupljali poklone za djecu iz domova A. G. Matoš i Sv. Franjo, nabrojala nam je Tara Masnec dosadašnje akcije koje je provela HSA.

Prikupili 3.500 kuna, no tu neće stati

– S obzirom da smo uspjeli skupiti više od 2.500 kuna i prodati gotovo sve
ponuđeno, zadovoljni smo odazivom studenata. Na navedeni iznos treba
dodati i tisuću kuna koje je donirao popularni restoran Mek Pers kojemu
se ovim putem od srca zahvaljujemo, istaknula je Tara.

Iako je u sklopu Santa sending S.O.S. akcije bio najavljen i tulum kao
završnica, isti nije održan. – Što se tiče samoga partyja morali smo ga
odgoditi jer nismo uspjeli skupiti dovoljno sredstava za pokrivanje
troškova, otkrila nam je Masnec dodajući kako HSA neće stati sa svojim humanitarnim radom.

Članovi planiraju nastaviti volontirati u domovima za nezbrinutu djecu, pučkoj kuhinji, ali i organizirati nove humanitarne akcije prikupljanja pomoći za najpotrebitije.