Pretraga

Ovog vikenda ponovno Drive-in kino u Zagrebu

A- A+

Za one koji vole filmove, ali i svježe noćno nebo i automobile ovog vikenda sprema se nešto posebno. Sve to moći će doživjeti odjednom na manifestaciji Drive-in kino koje se održalo i u proljeće prošle godine. Filmofili će tako u subotu i nedjelju na poligonu Kockica u zagrebačkom Cvjetnom naselju moći pogledati ‘Pad Olimpa’, ‘Umjetnika’, a sljedećeg vikenda ‘U dobru i zlu’ te crtić ‘Čudovišna priča u Parizu’.

Nakon što su i lani uspješno organizirali i održali Drive-in kino, Hrvatska studentska asocijacija priču je odlučila ponoviti ovog i sljedećeg vikenda na poligonu Kockica u zagrebačkom Cvjetnom naselju. Ovaj projekt osim što nudi filmove na svježem zraku ujedno doprinosi kulturno-zabavnoj ponudi metropole i u potpunosti je besplatan.

Izdvojeni članak

Studenti organiziraju Drive IN kino u Zagrebu

Ovaj vikend ‘Pad Olimpa’ i ‘Umjetnik’

U subotu ćete moći pogledati ‘Pad Olimpa’, a u nedjelju ‘Umjetnika’, dok sljedeći vikend nudi filmove ‘ U dobru i zlu’ te crtani film ‘Čudovišna noć u Parizu’.

Filmovi će se projicirati na Airscren filmskom platnu dijagonale 12 metara, dok će auditivni doživljaj osigurat projekcija zvuka putema FM frekvencija na radio prijemnicima unutar automobila. Oni koji ne posjeduju automobile, moći će filmove pratiti uz pomoć vanjskog razglasa.

– Ono što smo u Hrvatskoj nekada mogli vidjeti samo u filmovima, ove godine ćemo ponovno moći iskusiti i biti dio priče koja potječe iz SAD-a 50-ih godina. Gledanje filmova ispod zvjezdanog neba u udobnosti vlastitog automobila svakako je scenarij privlačan mnogim građanima, što potvrđuje prošlogodišnji uspjeh projekta, navode iz HSA.

Izdvojeni članak

Luftić do luftića – kino

Uz filmove i DJ-i te stand-up komičari

Kao uvod u filmske projekcije, DJ Jurki i DJ Phillip Wright puštat će glazbene hitove, a nastupit će i stand-up komičari zagrebačkog ‘Studija smijeha’. Sve će biti obogaćeno ponudom kokica i drugih grickalica, pića i slastica.

Prošlogodišnje Drive-in kino posjetilo je više od 1 600 ljudi, u prosjeku iznad 400 ljudi dnevno. Drive-in kino Zagreb bit će realizirano uz potporu Grada Zagreba.