Pretraga

Hvalevrijedna akcija: Veliki zagrebački faks organizira humanitarnu akciju za stradale u potresima

A- A+

Otkako je 6. veljače granično područje između Turske i Sirije pogodio potres magnitude 7,8, naknadno se prema podacima turske Uprave za katastrofe i upravljanje izvanrednim situacijama dogodilo preko 6.000 udara. Broj poginulih prešao je 45 tisuća, brojni su ostali beskućnici i Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da je humanitarna pomoć potrebna za 26 milijuna ljudi. Filozofski fakultet u Zagreb pokrenuo je akciju na fakultetu u sklopu koje studenti mogu donirati potrepštine stradalima.

Potres u Turskoj odnio je desetke tisuća života, milijunima je potrebna pomoć

Potres u Turskoj | Ilustracija: Unsplash

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu pokrenuta je hvalevrijedna akcija prikupljanja pomoći stradalima u Turskoj. Kako navode, popis potrepština koje studenti mogu donirati objavilo je Veleposlanstvo Republike Turske u Hrvatskoj, a najpotrebnije su potrepštine za djecu – adaptirana dječja hrana i mlijeko, pelene, kozmetika, odjeća te higijenske i kozmetičke potrepštine općenito. S Filozofskog poručuju potencijalnim donatorima da sve stvari trebaju biti nove i dostavljene u čistim vrećicama.

– Pomoć će se prikupljati na označenom mjestu u auli Fakulteta, kod aparata za kavu na sjevernoj strani aule, a akcija će trajati do petka 24. veljače 2023. (do 15:00 sati), poručili su s Filozofskog.

Izdvojeni članak

Studentice organizirale prikupljanje donacija za Tursku: Evo kako možete sudjelovati

One koji žele pomoći, ali ne mogu donijeti potrepštine na fakultet podsjećaju da se novčana pomoć može uplatiti na bankovni račun Veleposlanstva Republike Turske:

IBAN: HR3441240031199012073
Naziv primatelja: VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE TURSKE U RH