Pretraga

Inicijativa se širi: Besplatni ulošci i tamponi stižu na jedan od najvećih fakulteta u Zagrebu

A- A+

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu na svojoj je Facebook stranici izvijestio o uspješnoj suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu, kojom će kroz mjesec dana biti osigurani dispenzeri menstrualnih potrepština. Tu su priliku iskoristili i da čestitaju Dan žena svim studenticama, nastavnom i nenastavnom osoblju za koji smatraju da mora predstavljati poziv na borbu za poboljšanje položaja žena u društvu.

ulošci

Foto: Srednja.hr

Danas se obilježava Dan žena, a studentice Filozofskog fakulteta u Zagrebu imaju jednu brigu manje. Studentski zbor tog fakulteta je, u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu osigurao postavljanje dispenzera za menstrualne potrepštine. To uključuje uloške i tampone, koje će studentice moći besplatno preuzimati kada se dispenzeri postave, za što bi trebalo oko mjesec dana.

Iz Zbora su na Facebook stranici uputili čestitku studenticama, nastavnom i nenastavnom osoblju te izrazili nadu kako će se ovim potezom suradnje i omogućavanja besplatnih menstrualnih potrepština podići svijest o prisutnom problemu menstrualnog siromaštva.

Nastavno na sve, iz Zbora dodaju kako Dan žena mora biti više od puke parole. Taj dan treba predstavljati poziv na borbu za sveukupno poboljšanje položaja žena u društvu i doprinijeti ravnopravnosti žena i muškaraca, stoji u objavi koju zaključuju s pozivom na Noćni marš za 8. mart s početkom u 18 sati.