Pretraga

Izdvojili smo nekoliko razloga zašto biste trebali studirati na Jadranu

A- A+

Maturanti, nemate još puno vremena za razmišljanje, ali poprilično smo sigurni da biste nakon ovog teksta mogli presložiti liste prioriteta za upis na faks. Istražili smo kako je studirati u Dubrovniku, a zbog prednosti koje smo otkrili malo žalimo što ove godine nismo brucoši – studentski život u gradu slobode zvuči odlično. 

UNIDU

Blizina mora jamči posve drugačiji stil života nego u drugim velikim gradovima | Foto : Sveučilište u Dubrovniku

Kvalitetni i zanimljivi studijski programi, bogat noćni život, studenti iz cijelog svijeta, smještaj i prehrana prikladna za studentske budžete, ali i mogućnosti zaposlenja da se isti popuni… Sve to treba jednom studentu da bi, nakon diplome, svoje studentsko iskustvo ocijenio odličnim.  

Dubrovnik nudi sve to i još mnogo više, a ako do sada niste razmišljali o dubrovačkom Sveučilištu, vrijeme je da razmislite ponovo. Istražujući njihovu ponudu, pronašli smo hrpu odličnih razloga zašto već danas trebate preseliti neki od studijskih programa Sveučilišta u Dubrovniku na prvo mjesto svoje liste prioriteta za upis na faks. 

Luksuzan studentski dom i hrpa aktivnosti za studente 

Studentski dom u Dubrovniku jedan je od najnovijih u Hrvatskoj. U urednim i modernim dvokrevetnim sobama imat ćete sve što vam treba, a ako niste navikli učiti uz cimere, u domu ćete pronaći i učionice. Na svakom se katu nalazi čajna kuhinja, a u sklopu doma su i menza te slastičarna u kojoj možete i popiti kavu za svega 8 kuna. Ostatak slobodnog vremena moći ćete provoditi i u teretani ili se priključiti studentskom klubu koji također funkcioniraju unutar doma.  

studentski dom dubrovnik

Studentski dom u Dubrovniku jedan je od najnovijih u Hrvatskoj, a posjeduje uredne i moderne dvokrevetne sobe | Foto : Sveučilište u Dubrovniku

Svi koji su živjeli u domu znaju da tamo vlada poseban osjećaj zajedništva. No ako ga želite osjetiti i van doma, možete se uključiti u neke od brojnih aktivnosti koje organizira Sveučilište. To su, primjerice, brucošijada, roštiljada i različiti koncerti, studentska putovanja, sportska događanja (Dan sporta/Sveučilišne igre, malonogometni turnir), obilježavanje Dana žena, rafting, studentski turnir u paintballu… Prilike za nova prijateljstva, osjećaj zajedništva i avanture su na svakom koraku. 

Velik izbor studijskih programa i odlični uvjeti studiranja 

Odlučite li doći studirati u Dubrovnik, moći ćete birati između zanimljivih preddiplomskih, diplomskih te poslijediplomskih studija. Svima je zajedničko to što prate tržište rada i najnovije znanstvene spoznaje, stoga se ne morate brinuti ćete učiti zastarjelu materiju.  

Studiji su raznoliki pa ćete sigurno pronaći nešto za sebe, bilo da vas zanima nautika, ekologija mora, brodostrojarstvo, hotelijerstvo, računarstvo, ekonomija ili poslovna ekonomija, povijest, sestrinstvo… 

Kvaliteta obrazovanja u Dubrovniku je odlična. Osim kadra od čak više od 100 doktora znanosti i gostujućih profesora iz cijelog svijeta, odjeli su opremljeni modernim dvoranama, kabinetima i simulatorima. Volite li učiti u društvu, bit će vam dostupne i specijalizirane knjižnice i čitaonice 

sveučilište u dubrovniku

Studiji su raznoliki, ali zajednički su im suvremeni programi, stručni profesori i odlična opremljenost dvorana i kabineta | Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Izlasci i zabava su zagarantirani 

Studentski život bez zabave ne bi bio potpun, a Dubrovnik je na glasu kao destinacija partijanera. Neki su dubrovački klubovi svjetski poznati, a ponuda mjesta za izlaske je raznolika pa ćete naći mjesto za sebe neovisno o tome kakvu glazbu slušate. Studirati u gradu kojeg nazivaju još i gradom slobode, u kojem je turizam razvijen tijekom gotovo cijele godine, znači da ćete prilika za druženje i upoznavanje novih ljudi imati napretek. 

Za one koje klubovi ipak ne zanimaju, kulturna ponuda Dubrovnika jednako je bogata. Turisti iz cijelog svijeta prevaljuju tisuće kilometara kako bi posjetili Dubrovnik i njegove muzeje, kazališta i znamenitost, a vama će sve biti na dohvat ruke. Studenti Dubrovačkog sveučilišta besplatno mogu posjetiti gradske zidine, brojna kazališta, muzeje, kina, knjižnice i umjetničke galerije, što garantira da vam u Dubrovniku nikada neće biti dosadno. 

sveučilište u dubrovniku

Aktivnosti koje organizira Sveučilište bit će odlična prilika za nova iskustva i prijateljstva | Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Puno prilika za započeti (međunarodnu) karijeru još na faksu 

Dođete li studirati u Dubrovnik, pripremite se za upoznavanje kolega iz cijelog svijeta. Osim Erasmus+ programa koji dovodi studente, a i vama otvara priliku za studiranje vani, Sveučilište u Dubrovniku surađuje sa Sveučilištem u Palermu i izvodi diplomski studij na engleskom jeziku kojim stječete diplomu oba sveučilišta. Sve to znači da ćete tamo studirati u međunarodnom okruženju, što je odlično ako već sada znate da želite karijeru van granica domovine. 

U Dubrovniku ćete i lako naći studentski posao, a Studentski Centar Dubrovnik pomoći će vam pronaći poslove u sezoni i van nje. Osim iskustva koje ćete jednog dana moći staviti u životopis, bit će to odlična prilika za upoznati nove ljude i naučiti korisne životne vještine. 

Ako želite naći posao u struci, moći ćete i to. Sveučilište svake godine organizira Tjedan karijera kojim ćete steći vrijedne poslovne vještine i upoznati potencijalne buduće poslodavce. Moći ćete se uključiti u različite projekte, natjecanja i programe stručne prakse uz koje ćete još na faksu započeti uspješnu karijeru. 

sveučilište u dubrovniku

Studirajte nautiku, ekologiju mora, brodostrojarstvo, hotelijerstvo, računarstvo, ekonomiju ili poslovnu ekonomija, povijest i sestrinstvo… | Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Studiranje kraj mora je jedinstveno iskustvo 

Dođete li studirati u Dubrovnik, poslije predavanja ćete se moći okupati u moru ili na plaži ponavljati za ispite. No, blizina mora znači i posve drugačiji stil života nego u drugim velikim gradovima: život u Dubrovniku je opušten, a Dubrovčani znaju uživati. U takvoj okolini, ispitni rokovi su puno manje stresni.   

Dubrovnik nudi sve što je studentima važno za odlično studentsko iskustvo, a želite li se sami u to uvjeriti, posjetite njihovu web stranicu i doznajte više.