Pretraga

Studentski radio počinje s emitiranjem i traži nove snage: ‘Privući brucoše nije lako’

A- A+

Nakon ljetne pauze, počinje nova sezona emitiranja UNIDU radija i to baš na Svjetski dan sveučilišnih radija koji se obilježava prvog petka u listopadu. Emisija ima za svačiji ukus, a vodit će ih 10-ak studenata s Odjela za komunikologiju. Bit će informativnog, obrazovnog, kulturnog i zabavnog sadržaja, a traže se i nove snage.

Foto: UNIDU

Studenti sa Sveučilišta u Dubrovniku angažirani na UNIDU radiju vraćaju se u eter nakon ljetnog odmora. Početak nove sezone bit će na Svjetski dan sveučilišnih radija #collegeradioday koji se obilježava prvog petka u listopadu. Program uživo počinje u petak 6. listopada u 8 sati, a studio i redakcija će biti otvoreni za sve koji ih posjete.

Traže se novi studenti

Kako navode iz UNIDU radija, i ove će sezone u programu biti 10-ak poznatih glasova, uglavnom studenata s Odjela za komunikologiju, koji će svakodnevno raditi jutarnji program te ostale tematske emisije. Bit će informativnog, obrazovnog, kulturnog i zabavnog sadržaja te naravno puno glazbe. Sve zanimljive trenutke s gostima u studiju redovito će pratiti i kamera UNIDU televizije. Zainteresirani za rad na radiju, a i televiziji, mogu im se pridružiti.

– Da bi u novoj sezoni sudjelovalo što više studenata sa svih odjela na Sveučilištu, ali i svih ostalih zainteresiranih, ekipa s radija i televizije će tijekom cijelog listopada biti u potrazi za novim snagama. Privući brucoše nije lako, ali zato se oni koji se pridruže ekipi teško mogu odvojiti od radija, rekao je glavni urednik radija, Alen Roki.

Što se tiče programa radija, emisije Akademska četvrt i Kolokvij i dalje će se emitirati četvrtkom, s profesorima, studentima i alumnijima. Posebnu priliku za sudjelovanje u zabavnoj emisiji Festa furesta, ponedjeljkom navečer imat će i Erasmus studenti. Nastavljaju i s dobro poznatim emisijama s najviše ‘staža’ Čovjek čovjeku o ljudskim pravima te Manifesto o kulturi.

Izdvojeni članak

Pokrenut zanimljiv novi studij: Predstavio ga producent koji je radio s Jay Z-jem i grupom Queen

Ima emisija za svačiji ukus

Prijepodne na UNIDU radiju ide radnim danom od 8 sati. Uz sve korisne informacije za početak jednog, prije svega, studentskog dana, slušatelji će moći čuti malo ‘drukčiju’ glazbu. Birat će je mladi ljudi koji su proteklog ljeta prikupljali albume i tražili nove zanimljive izvođače, na festivalima te kroz emisiju Sonar koja će i dalje donositi najnovije singlove i intervjue. Playliste s potpisom, po izboru poznatih glazbenika slušat će se u Otoskopu. Zagrijavanja za izlaske ostaju uobičajeno četvrtkom navečer u Studentskoj.

U novu sezonu na UNIDU idu i povijesno-glazbena emisija Retrospektiva te Klasični sklad profesora Ivana Tante. Za sve ljubitelje crtića i djetinjstva, tu su Srećkovići, na početku svakog tjedna. Jednom mjesečno emisiju će pripremati i učenici dubrovačke Ekonomske i trgovačke škole u kojoj će gostovati i njihovi profesori. Nastavlja se suradnja u mnogim sadržajima s ostalim studentskim radijima iz Hrvatske i susjednih zemalja, povezanih u mrežu Hear me.

Sve će se to moći čuti na dubrovačkih 97,5 MHz ili na internetu uz streaming, podcaste te društvene mreže. Ekipa UNIDU-ovaca iščekuje nove zainteresirane da im se pridruže za mikrofonom, miksetom, kamerom, snimačem, u montiranju i biranju glazbe i to već u petak u zgradi Kampusa. Navode da se javiti može svatko, bez obzira na studij i godine, a ne bi trebalo biti straha od obaveza jer za sudjelovanje nije potrebno izdvojiti puno vremena.