Pretraga

Izmjene na čelu najvećeg fakulteta u državi: Izabran je novi dekan Ekonomskog u Zagrebu

A- A+

Na današnjoj sjednici Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izabran je novi dekan za dvogodišnje mandatno razdoblje. Aktualnog dekana Lajoša Žagera u listopadu će naslijediti dosadašnji prodekan za međunarodnu suradnju i akreditacije EFZG-a, Jurica Pavičić.

Foto: Ivan Božić; srednja.hr| www.efzg.unizg.hr

– Fakultetsko vijeće Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagreb u širem sastavu na sjednici održanoj 21. ožujka 2018. izabralo je  prof. dr. sc. Juricu Pavičića, dosadašnjeg prodekana za međunarodnu suradnju i akreditacije, za novog dekana fakulteta  za  mandatno razdoblje od dvije akademske godine, od 2018./19. do  2019/20. Od ukupno 229 članova Fakultetskog vijeća  u širem sastavu, prisutno je bilo 220 članova. Prof. dr. sc. Jurica Pavičić dobio je 121 glas, dok je protukandidatkinja prof. dr. sc. Dubravka Sinčić Ćorić dobila 96 glasova, a  tri glasa bila su nevažeća, priopćili su s najvećeg u državi, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Dekan Lajoš Žager naveo razloge zašto upisati Ekonomski fakultet u Zagrebu

Kako stoji u njegovu životopisu, Jurica Pavičić rođen je 14. veljače 1972. godine u Zagrebu. Završio je studij poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na smjeru ‘Marketing’ diplomirao je 1995. godine, a na smjeru ‘Vanjska trgovina’ 1996. godine. Na istom fakultetu magistrirao je 1997., a doktorirao 2000. godine.

Od 1. studenog 1995. godine zaposlen je na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U svojstvu znanstvenog novaka izabiran je: 1995. godine u suradničko zvanje mlađeg asistenta; 1999. u suradničko zvanje asistenta i 2000. godine u suradničko zvanje višeg asistenta. U zvanje docenta izabran je 27. studenog 2001. U zvanje redovitog profesora izabran je 14. listopada 2008. godine. Kao vanjski suradnik, konzultant i edukator surađuje s više domaćih i inozemnih tvrtki i organizacija iz profitnog i neprofitnog sektora.