Pretraga

Izvanredne mjere nisu im omele promociju: Studente su zamijenili roboti

A- A+

Business Breakthrough University osmislio je novi način podijele diploma. Diplome u doba izolacije umjesto diplomanata ovog japanskog sveučilišta preuzimaju roboti, dok oni na vlastitoj diplomi sudjeluju putem videopoziva.

foto: BTBT/promo

– Iskoristili smo prednosti interneta, imajući pritom u vidu sigurnost studenata, kažu s Business Breakthrough Universityja.

Japansko poslovno sveučilište izvanredne mjere zaštite od prijenosa koronavirusa nisu spriječile da održi promociju.

Uz pomoć komunikacijskoj sustava Newme, studenti su prisustvovali svojoj promociji. No, ne fizički. Utjelovili su ih, naime, roboti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Studenti su se na robote povezali sa svojim mikrofonima i web kamerama, a kako su roboti ‘na glavi’ imali tablete, s uručiteljem diplome mogli su se vidjeti ‘lice u lice’.

Roboti su pak nosili i toge i kape.

Business Breakthrough University ističe svoje zadovoljstvo ovakvim načinom promocije te tu praksu planira nastaviti u budućnosti.

foto: BTBT/promo

Predsjednik, odnosno rektor, Sveučilišta Kenichi Omae sad već bivšim studentima poručio je da sudjeluju u stvaranju boljeg svijeta.

– Ovime smo započeli duh izgradnje, a nastavit ćemo naporno raditi i širiti svoju aktivnu ulogu u svijetu. Vjerujem da mreža znanja širi ljudske sposobnosti do beskonačnosti, zaključio je profesor Omae.

foto: BTBT/promo

Ipak, diplome će bivšim studentima morati poslati poštom!Za dodatan zanimljiv i koristan sadržaj pretplatite se na naš YouTube kanal. U suradnji s NCVVO-om pokrenuli smo seriju podcasta na temu državne mature pod nazivom ‘U centru mature’, pa posebno koristan sadržaj na našem YouTubeu očekuje maturante i oni koji će to postati.