Pretraga

Izvrsna prilika za osobni razvoj i učenje: Erasmus Student Network Zagreb prima nove članove

A- A+

Ako o iskustvu pitate bilo kojeg studenta koji je na neki način sudjelovao u radu Erasmus Studenat Networka, čut ćete samo pozitivne stvari. Izvrsnu priliku za osobni razvoj i učenje unutar ESN Zagreb imaju svi zainteresirani studenti koji se žele pridružiti Udruzi, a već idućeg tjedna za sve njih održat će se informativni sastanak na kojem će se moći upoznati s radom Udruge te saznati kako postati njezinim članovima.

ESN Zagreb

Udruga Erasmus Student Network Zagreb (ESN Zagreb) volonterska je udruga koja pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zagrebu te studentima Sveučilišta u Zagrebu koji odlaze na razmjenu. Na međunarodnoj razini ESN postoji u 40 zemalja u Europi te predstavlja jednu od najvećih europskih studentskih organizacija.  Udruga organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom od njih osigurava jednog buddyja, osobu koja će mu stajati na raspolaganju tijekom njegovog boravka u Zagrebu. Osim toga, pruža pomoć i studentima koji iz Zagreba odlaze na razmjenu – nudi im osnove informacije o Erasmus+ programu, povezuje nove i stare odlazne studente, promovira razmjenu studenata na fakultetima te sudjeluje u projektima za poboljšanje kvalitete programa.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Osijeku objavilo natječaj za financiranje Erasmus razmjene i prakse u ljetnom semestru

Dobra vijest je da će Udruga uskoro regrutirati nove članove, a informativni sastanak za sve one koji dio ESN Zagreb održat će se 15. rujna 2017. godine u 11 sati u zgradi Sveučilišta u Zagrebu.

– Kada sam se prvotno pridružila ESN-u, nisam ni mogla zamisliti koliko će mi promijeniti život. ESN mi je pružio toliko prilika za vlastiti razvoj i prilika za učenje, riječi su novoizabrane predsjednice ESN-a Zagreb, Petre Kerep.

Inače, Zagrebački ogranak sastavni je dio ESN-a Hrvatska, koja je ovve godine osvojila nagradu za najbolju ESN državu. Uz to, ESN Zagreb, zajedno s ESN-om Split, dobitnik je nagrade za najbolju Mov’in Europe aktivnost čija je svrha promocija mobilnosti.

– Tjedan dobrodošlice koji je organizirao ESN Zagreb bio je najbolja moguća uvertira u najuzbudljiviji semestar u mom životu. Bio sam i na nekoliko njihovih putovanja i sportskih događaja. Volonteri iz ESN-a učinili su moj boravak u Zagrebu nezaboravnim, kaže Michal iz Slovačke.

Ako već od ove jeseni želite postati dijelom ovog marljivog tima, upoznati nove ljude i na najbolji mogući način slobodno vrijeme pretvoriti u nezaboravne životne trenutke, ne propustite poviše spomenuti sastanak o kojemu više možete doznati na službenoj Facebook stranici događaja i službenoj Facebook stranici ESN Zagreb.