Pretraga

Jesenski upisni rok: Evo na kojim je fakultetima u Zagrebu ostalo slobodnih mjesta

A- A+

Ljetni upisni rokovi su završili pri Sveučilištu u Zagrebu pa je iz Rektorata priopćeno kako je od 12 455 upisnih mjesta u srpanjskom roku popunjeno njih 10 785. Kada se promotre kvote za redovite studente, od predviđenih 10 632 mjesta, u ljetnom upisnom roku popunjeno je ukupno 9813 mjesta odnosno 92,3 posto što je otprilike na prošlogodišnjoj razini. Provjerite gdje je još ostalo slobodnih mjesta.

Foto: Ivan Klindić

Srpanjski upisni rok je završio pri Sveučilištu u Zagrebu te je od predviđenih 12 455 upisnih mjesta, popunjeno njih 10 785.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Zagrebu objavilo upisne kvote na fakultetima

Borba za još 1 670 mjesta

Sukladno tome proizlazi da je za rujanski upisni rok ostalo slobodno 1 670 mjesta.

Kada je riječ o popunjenosti kvota na ukupnoj razini iznosi 86,6 posto, dok je ona unutar kvote za redovite studente na razini od 92,3 posto.

Te su brojke za nijansu drugačije nego li prethodne godine, kada  je popunjenost na ukupnoj razini iznosila 86,19 posto, a unutar kvote za redovite studente 91,08 posto.

Izdvojeni članak

Ovo je deset najvećih hrvatskih fakulteta po broju studenata

FER popunjen, a i Medicina

Kada je riječ o najvećim i po broju zainteresiranih najpopularnim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu treba reći dobre vijesti – ima još slobodnih mjesta i na Ekonomskom i na Pravnom fakultetu, tako da će tamo biti i jesenskog roka.

S druge strane Fakultet elektrotehnike i računarstva te Medicinski su popunili kvote, a također i Filozofski fakultet, čijem je prijemnom pristupilo vrtoglavih 3 200 ljudi.

Sve popularniji Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet također se popunio u srpanjskom roku, a čitavu tablicu s podacima o kvotama te time koji će fakulteti imati i jesenski upisni rok pogledajte na ovoj poveznici.