Pretraga

Pojedina sveučilišta objavila upisne kvote za jesenski rok: Neki fakulteti opet će provoditi prijemne

A- A+

Prijave za drugi rok mature završile su, a neka sveučilišta objavila su koliko je mjesta za jesen ostalo na njihovim sastavnicama. Agencija za znanost i visoko obrazovanje ranije je kazala kako je ukupno nakon ljetnog roka nepopunjeno ostalo 13.625 mjesta. U nastavku donosimo pregled na kojim je sve fakultetima Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta Sjever ostalo mjesta za jesenski rok. Neki će ponovno provoditi i prijemne ispite.

prazne klupe u učionici

Učionica | foto: Unsplash

Ove godine na fakultetima nakon ljetnog roka slobodno je ostalo 13.625 mjesta. Neka sveučilišta posebno su objavila na kojim je njihovim sastavnicama ostalo mjesta za jesenski upisni rok i kolike su kvote za upis. Već smo pisali koliko je mjesta ostalo nepopunjeno na Sveučilištu u Puli. U nastavku donosimo pregled slobodnih mjesta na još nekim hrvatskim sveučilištima koja su objavila te podatke.

Izdvojeni članak
Sveučilište u Zagrebu

Hrvatski fakulteti godišnje imaju 20.000 ‘fantomskih’ mjesta: ‘Uz manje kvote imali bismo više diplomiranih’

Sveučilište u Zagrebu

Na zagrebačkom sveučilištu za jesen je ostalo 3.692 nepopunjenih mjesta. Najviše slobodnih mjesta je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, i to za izvanredni smjer poslovna ekonomija – ukupno 239 mjesta. Slijedi izvanredni smjer stručnog studija poslovne ekonomije također na Ekonomskom u Zagrebu, 213 mjesta. Na trećem mjestu je studij prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je slobodno 100 mjesta.

Mjesta je ostalo i na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu koji će i u jesenskom roku provoditi prijemni ispit. Više detalja o njihovom razredbenom postupku pronađite ovdje, a kako je pristupnicima prošao prijemni na ljetnom roku pročitajte ovdje. Prijemni će ponovno provoditi i Učiteljski fakultet, a detalji će uskoro biti dostupni ovdje. Dojmove s prijemnog ovog ljeta pročitajte ovdje.

U dokumentu u nastavku možete vidjeti cijeli popis slobodnih mjesta za drugi upisni rok po sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sveučilište u Rijeci

Sveučilište u Rijeci objavilo je kako je njihov broj kvota za ljetni upisni rok bio 3.605 mjesta, a upisalo se 2.442 studenta. To znači da je za jesenski rok ostalo nepopunjeno 1.163 mjesta. Kada pogledamo same sastavnice, najviše je slobodnih mjesta na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu – 215, Tehničkom fakultetu – 186 i Pravnom fakultetu – 155.

Sva slobodna mjesta po sastavnicama i studijima pogledajte u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Izdvojeni članak
ross, prijatelji

26 stvari koje možeš napraviti kad ne upadneš na faks koji si htio upisati

Sveučilište Sjever

I Sveučilište Sjever objavilo je popis studijskih programa na kojima je ostalo mjesta za jesenski upisni rok. Tako najviše mjesta, njih 42, ima na izvanrednom studiju Sestrinstva, a slijedi izvanredni studij Fizioterapije s 31 mjestom. U nastavku pogledajte popis svih slobodnih mjesta, a ako vam dokument nije vidljiv osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Podsjetimo, prijave za drugi rok mature završile su 31. srpnja u podne. Prve rang liste upisa na fakultete u jesenskom roku bit će vidljive 11. rujna, a konačne izlaze 18. rujna. Sve do 18. rujna u 13:59 kandidati mogu prijavljivati i odjavljivati studijske programe, ako visoko učilište nije odredilo raniji rok prijave.