Pretraga

Još jedan fakultet seli zbog obnove: Studenti će predavanja imati u trgovačkom centru

A- A+

Oko 1.400 studenata Fakulteta političkih znanosti trebalo bi se početkom ljetnog semestra preseliti iz zgrade fakulteta u Lepušićevoj na Iblerov trg, odnosno u Importanne Galleriu. Dekan Andrija Henjak kaže kako se ondje sele i Televizija student te redakcija studentskih novina Global, dok će Radio Student koristiti prostore u Fabkovićevoj ulici.

Foto: Screenshot Google Maps

Fakultet političkih znanosti nakon potresa dobio je žutu naljepnicu, što znači da zgrada fakulteta kreće u obnovu, a studenti i profesori sele u privremeni novi prostor. Prvi koji su krenuli sa selidbom na Iblerov trg, odnosno u trgovački centar Importanne Galleriu u nekadašnje prostorije VERN-a, jesu Televizija student i redakcija studentskih novina Global.

– I dalje ćemo koristiti prostorije u Fabkovićevoj ulici, a ondje se seli i Radio Student. Plan nam je početkom ljetnog semestra ove godine krenuti s predavanjima na Iblerovom trgu gdje imamo jednak broj dvorana, poručio je Andrija Henjak, dekan Fakulteta političkih znanosti.

Izdvojeni članak

Tri fakulteta sele se u prostor ispod tribine Dinamovog stadiona, ondje će biti godinu dana

O početku radova, kao i o njihovom trajanju, nije želio govoriti kako ne bi došlo do nekakve odgode ili produljenja od predviđenih rokova, a dodao je kako je projektni plan gotov.

Fakultet političkih znanosti dobio je 40,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava za obnovu nakon potresa koja uključuje vraćanje zgrade u radno stanje prije potresa te cjelovitu obnovu zgrade s povećanjem konstruktivne otpornosti, energetske učinkovitosti i općim unapređenjem cijele zgrade. Zbog velikog oštećenja na fakultetu su već prošle godine bili hitni sanacijski radovi na stubištu na što je utrošeno 533.690 kuna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Global 📰 (@global_novine)