Pretraga

Još jedan studentski grad dobiva dom vrijedan 85 milijuna kuna, evo kada bi trebali završiti radovi

A- A+

Još je u listopadu 2019. godine svečano potpisan ugovor o izvođenju građevinsko-obrtničkih radova na Studentskom domu Palacin u Šibeniku. Iako su s Veleučilišta Šibenik završetak gradnje najavili za ožujak ove godine, to se ipak nije dogodilo. Radovi ukupne vrijednosti preko 85 milijuna kuna još uvijek traju, a dom bi, kažu sada iz Studentskog centra u Šibeniku, trebao biti otvoren ove jeseni.

Broj studentskih domova u posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj raste, a izgradnje ili rekonstrukcije postojećih objekata uglavnom se provode sredstvima europskih fondova. Među takvim je projektima i izgradnja Studentskog doma Palacin u Šibeniku.

Novi rok za završetak radova je jesen

Ugovor o radovima potpisan je 2019., Veleučilište u Šibeniku najavilo kraj radova za ožujak ove godine, no radovi još uvijek traju. Ipak, iz Studentskog centra Šibenik priopćeno je da su oni pri kraju.

– Studentski dom Palacin u posljednjoj je fazi građevinsko-obrtničkih radova čiji je završetak predviđen na jesen ove godine. Trenutno su u tijeku instalaterski i građevinsko obrtnički radovi. Uskoro će biti i raspisan natječaj za nabavu opreme, priopćeno je iz Studentskog centra Šibenik.

Inače, dom se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji grada, u neposrednoj blizini mora, lučice i borove šume, ali i u samoj blizini glavne prometnice što omogućava dobru prometnu povezanost.

Izdvojeni članak

Živjeti u stanu ili studentskom domu? Imamo odgovor na vječnu dilemu brucoša

Imat će 322 kreveta

– Glavni problem koji se izgradnjom doma želi riješiti je nedostatak kapaciteta za smještaj studenata u Šibensko-kninskoj županiji s naglaskom na cilj olakšanja pristupa studiju studentima u nepovoljnom položaju za koje je osigurano 199 od ukupno 332 kreveta novog doma. Studentima s invaliditetom također će biti omogućen pristup svim sadržajima objekta koji uključuju studentsku menzu, čitaonicu i prostore za zajedničko druženje. Izgrađen i opremljen studentski dom s novim kapacitetima i sadržajima za smještaj studenata će znatno povećati mogućnost i atraktivnost studiranja u Šibeniku,  u perspektivi povećati ukupan broj studenata, te privući studente iz Europe, javljaju iz SC-a Šibenik.

Dodaju i da će Veleučilište u Šibeniku, kao prijavitelj će nakon završetka projekta, upravljanje nad domom Palacin prenijeti na Studentski centar Šibenik. Podsjetimo, ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 85.356.107,55 kuna, od čega je većinu, 79.680.000,00 kuna, sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.