Pretraga

Kraj gužvama: U SC-u Zagreb od danas omogućeno online podizanje ugovora

A- A+

Prošloga je mjeseca na snagu stupio novi pravilnik koji propisuje oblik i sadržaj studentskih ugovora. Pravilnik prati novi Zakon o obavljanju studentskih poslova, a nalaže da posrednici, odnosno student servis, moraju osigurati mrežne servise koji će studentima omogućiti izdavanje, odnosno preuzimanje ugovora i izvan radnog vremena servisa. Ova je usluga u zagrebačkom Studentskom centru dostupna od 1. veljače.

Foto: Ivan Božić/srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu od 1. veljače 2019. svojim je korisnicima omogućio podizanje e-studentskog ugovora, što znači da zaposleni studenti po svoje ugovore više ne moraju fizički dolaziti u student servis. To će zasigurno smanjiti gužve u student servisu, posebice sada kada su svi studenti obavezni podići ugovor prije početka rada.

Izdvojeni članak

Stigla nova pravila popunjavanja studentskog ugovora: Doznajte kako to od sada morate činiti

Putem web portala SC-a u Zagrebu studenti mogu podići najviše dva studentska ugovora mjesečno za jednu tvrtku, odnosno naručitelja posla.

Iz SC-a napominju kako se ugovor mora koristiti u skladu s člankom 11. stavcima (7) i (8), odnosno da se ugovor zaključuje za svaki kalendarski mjesec i uvjet je za početak obavljanja studentskoga posla te da se može zaključiti i za razdoblje dulje od mjesec dana, a najduže do 45 dana, uz navođenje razloga za njegovo trajanje dulje od mjesec dana.

Izrada i preuzimanje ugovora vrši se na osobnom web portalu SC-a u Zagrebu, na koji se studenti prijavljuju ovdje. U obrazac za prijavu studenti trebaju upisati korisničku oznaku i zaporku kojom se potvrđuje njihov elektronički identitet.

Studentima se potom otvara njihov profil na kojemu se nalazi izbornik za pristup aplikacijama SC-a. Za izradu i preuzimanje ugovora je potrebno otvoriti poveznicu Student servis, u kojoj studenti mogu preuzeti novi ugovor, pregledavati svoje ugovore, ispisati potvrdu te pregledati zaradu po godinama.

Detalje o tome koje je sve korake potrebno preuzeti kako biste preuzeli svoj e-ugovor možete doznati iz uputa SC-a Zagreb, koje su dostupne u nastavku. Napomena: ako vam upute nisu vidljive, potrebno je (nekoliko puta) osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download