Pretraga

KSET mijenja Boogaloo: Pobijedili na natječaju, konkurent probao dobiti na braniteljski status

A- A+

U prostorijama Vukovarske 68. nakon provedenog natječaja KSET mijenja Boogaloo. Konkurent na natječaju, Glazbena kuća, pozivala se na Zakon o braniteljima, ali su ponudili manju novčanu ponudu za najam. O pobjedniku je odlučilo Pučko otvoreno učilište Zagreb.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Zatvaranje kultnog zagrebačkog kluba Boogaloo zaokupilo je pozornost klupske scene. Kako smo ranije pisali, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je lani naveo kako će  klub morati prestati s radom do 10. listopada 2023. godine. Ipak, moći će odraditi sve glazbene programe koji su bili potvrđeni i zakazani prije nego je gradska vlast dala nalog za zatvaranje. Čelnik grada prostor želi dati neprofitnoj udruzi, ali je na pressici istaknuo kako će sudbinu prostora odrediti javni natječaj.

Natječaj s glazbenim omjerima: Tražio se rock, elektronika i jazz

No, Pučko otvoreno učilište Zagreb navelo da je natječaj i službeno završen. U bivše prostorije Boogalooa dolazi studentski klub KSET. Odluka je donesena 24. siječnja na Sjednici Upravnog vijeća Učilišta koje je vlasnik prostorija na Vukovarskoj 68. Podsjetili su i kako prostor na natječaju ima ukupnu površinu od 2.072,38 kvadratnih metara te uključuje veliku dvoranu, predvorje, prostor na zadnjem katu, terase (stražnje i bočne) te podrum sa sanitarijama.

– Natječaj je uvjetovao da se prostor daje u zakup za kulturno-umjetnički program, u omjeru 80 posto za rock, elektronski i jazz glazbeni autorski program, a 20 posto za druga kulturna događanja te su natječajem specificirani i drugi elementi ponude kulturno-umjetničkih sadržaja, poput broja glazbenih događanja godišnje, naveli su iz Pučkog otvorenog učilišta Zagreb navodeći da su na natječaj pristigle dvije ponude.

Izdvojeni članak
Tomislav Tomašević

Gradonačelnik se oglasio o zatvaranju Boogalooa, evo što je s koncertima koji su najavljeni

Glazbena kuća ispala: Imali braniteljski, ali ne i obrtnički status

Tako je ovo Učilište čiji je osnivač Grad Zagreb, dobilo naposljetku prihvaćenu zajedničku ponudu Saveza studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva i ElektroStudent d.o.o. koji su ponudili mjesečno zakupninu od 16.069,69 eura, s uvećanjem za PDV. S druge strane, natjecala se i zajednička ponuda tvrtke REGA-DARKO j.d.o.o. za ugostiteljstvo i Udruge za promicanje glazbene i tehničke kulture ‘Glazbena kuća‘. Ovi su konkurenti za prostorije bivšeg Boogalooa ponudili mjesečnu zakupninu o d 7.007,00 eura, također uvećanu za PDV.

– Zajednički ponuditelj REGA DARKO j.d.o.o. i Glazbena kuća pozvao se na pravo prednosti sukladno Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, no to pravo ovdje nije primjenjivo jer po zakonu pravo prednosti na sklapanje ugovora o zakupu poslovnog prostora ostvaruje isključivo osoba sa statusom obrtničke ili samostalne profesionalne djelatnosti, koji uvjet niti jedan od ponuditelja iz zajedničke ponude REGA-DARKO j.d.o.o. za ugostiteljstvo i Udruga za promicanje glazbene i tehničke kulture ‘Glazbena kuća’ ne ispunjavaju, pojasnilo je Pučko učilište Zagreb odbijanje druge pristigle ponude.

Također, KSET je dao i višu ponudu, a ugovor za korištenje prostora će se sklopiti za naredne dvije godine, odnosno do 2026. godine. Podsjetimo i kako je pri najavi zatvaranja Boogalooa pokrenuta i peticija protiv te odluke. Prije javnog istupa Tomaševića o ovoj odluci, 4. listopada, uspjela je prikupiti skoro pa 11 tisuća potpisa.