Pretraga

Gradonačelnik se oglasio o zatvaranju Boogalooa, evo što je s koncertima koji su najavljeni

A- A+

Nakon što je za vikend Grad Zagreb dao nalog za zatvaranje kluba Boogaloo, Tomislav Tomašević izjavio je kako će se ipak moći održati svi dogovoreni programi i koncerti. U gradskom je nalogu naznačeno kako će klub morati prestati s radom 10. listopada ove godine, a iz Grada su kao razlog naveli to što oni smatraju da mjesto treba dati neprofitnoj udruzi. Pokrenuta je i peticija protiv zatvaranja koja je do sada prikupila skoro 11 tisuća potpisa.

Tomislav Tomašević

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je jučer kako će biti raspisan javni natječaj za korištenje prostora Boogaloo kluba, a u međuvremenu će se odraditi svi zakazani glazbeni programi. Međutim, više se neće plaćati samo 200 eura po večeri za korištenje dvorane.

– Što se tiče Boogalooa, uprava vijeća Pučkog otvorenog učilišta će odlučiti o daljnjem režimu korištenja prostora, kako bi se zakazani programi mogli obavljati do okončanja javnog natječaja. Taj prostor mora ići na javni natječaj. Međutim, ukoliko su programi najavljeni, oni će biti odrađeni. Do javnog natječaja se svatko može javiti da koristi prostor, uključujući postojećeg korisnika, koji je, unatoč tome što je znao da će mu isteći ugovor, ugovorio program do kraja godine. Ti programi će ostati, ali će moći doći i programi drugih korisnika, do javnog natječaja. Tamo će biti samo glazbeni program, kazao je gradonačelnik Tomašević na konferenciji za medije.

Izdvojeni članak
Noćni klub koncert

Grad Zagreb naložio zatvaranje kluba Boogaloo: Pokrenuta peticija da se to spriječi

Poručio je da svi gradski prostori, bez obzira na korištenje, moraju ići na natječaje jer moraju imati transparentne uvjete za sve potencijalne korisnike. Istaknuo je da je dosadašnji korisnik dvoranu plaćao samo 200 eura po večeri i upitao ‘koji još privatnik ima takve uvjete’.

– Nama je u interesu da tamo budu glazbeni programi, ali gdje to ima da netko unajmljuje dvoranu za 200 eura po večeri? Recite mi gdje su tako dobri uvjeti pa da se bavim koncertnim biznisom, rekao je Tomašević, dodavši kako će Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta uskoro donijeti odluku pa će javnost o tome biti obaviještena.

S druge strane, na pitanje što će biti s najavljenim koncertima, iz Boogalooa su početkom tjedna reagirali kako će se boriti za ostanak u prostoru. Iz kluba poručuju kako će u najgoroj varijanti raditi dok ih ne izbace. Peticija protiv zatvaranja kluba do sada je skupila gotovo 11.000 potpisa.